15 August 2013

OUR WEEKEND HOUSE

Ahojte zlatíčka :)

Moc děkuju za komentáře k předchozímu článku. Moc mě potěšily (hlavně ten od tebe Peťulko :*). Dnes bych vám chtěla představit místo, kam jezdím každý víkend s rodiči si odpočinout od rušného města.

Naše chaloupka se nachází poblíž Buchlovic- na Starých Hutích. Je to taková dědina, kde se každý zná s každým (jen já neznám skoro nikoho až na naše sousedy a ani ty s jistotou nepoznám :D) a máte ji projetou autem ani ne za pět minut.

Máme hrozně moc velké pozemky- velkou spodní zahradu, kde pěstujeme borůvky, švestky, jabloně, maliny a rybíz. Nejhorší je to vždycky posekat, protože je to opravdu velká plocha. Nahoře u chalupy máme další zahrady- spodní pod chalupou, kde jsou jabloně, cukety, jahody, dýně, kopr, kedlubny, hrách a kdo ví co ještě :D U chalupy je takový menší plácek se saláty,špenátem, kedlubnami, hráškem a hokkaido. Samozřejmě nesmí chybět místečko na grilování a parádní posezení pod stanem.
Nad chalupou už je jedna opět větší zahrada. Tam jsou převážně stromy. Letos se nám daří. Spousta třešní, hrušek, broskví, meruněk a dokonce i pár ořechů jsem zahlédla. Sadili jsme i vinnou révu, tak uvidíme co z ní bude.

Loni jsme si pořídili krásné venkovní posezení a poté i altánek aby na nás nesvítilo. Nádherné místo při letním grilování, nebo večerním pozorování hvězd.
Jediné co mi zde chybí je bazén. V parných dnech by se hodil, ale je tam nedostatek vody, tak asi ještě dlouho budu o něm moct leda tak snít.

Teď vám udělám takovou malou prohlídku, toho, co jsem popsala výše. Snad jsem vás neunudila a teď ještě nedorazím :D

Pohled ze spodní zahrádky na naše obydlí. Je trochu starší, ale přesto si troufám říct že útulná. Televizi máme, sporák taky a koupelnu jakbysmet. / Tadyma cházíte k brance a krátké cestičce do naší velké zahrady. Vidíte ten kovový průchod? Strašně by se mi líbilo, kdyby byl celý porostený růžemi jako v pohádkách.


Jsme velká rodina zahradníků a všelijaké rostlinky u  nás nesmí chybět. Letos jou u nás novinkou lekníny. Zatím jsou hodně drobné, ale co je malé, to je milé./ Kytička pro mě neznámého původu. Ale byla strašně fotogenická a líbily se mi ty barvy./ Levandulový "prales". Opravdu. Každý rok máme straně moc levandule a jsou to skoro keře! Sušíme je, děláme z nich kytice a podobně. Strašně krásně to voní, a to i když jen zafouká vítr. A je to cítit až tam k tomu zelenému stanu co možná zbystříte- tam sedíme při grilovačce./ Naše narcisky do kterých jsem se zamilovala/ Neznámé fialové rostliny ve skalce mojí maminky./ Další neznámá :D

Dozrávají první ostružiny! Už se na ně těším./ Nekvalitní fotka lesních jahůdek z naší skalky./ Nechutně kyselá aronie! Ale do koláčů je dobrá a prá i strašně zdravá. Jo, proto ji máme plný mražák... :D

Naše první letošní jablíčka/ Švestky zrají. To zas budem sbírat do bečičky na slivovici :D/ Úroda třešní byla letos velká. Tolik třešní jsme snad nikdy ještě neměli. Bohužel, třešeň byla stará, tak přišla pokácet a úroda padla na třešňovicu.

Takto vypadala naše třešeň při rozkvětu v květnu. Byla to nádhera. Škoda že příští rok nic takového neuvidím/ Jabloň v rozkvětu.

Náš záhonek salátů/ Hokkaido/ Nějaká dýně na semínka. Opravdu netuším co je to zač.

 Nedávno jsme objevili, že se na té naší dědince prodává skvělý kozí sýr. Když mi to poprvé řekli, myslela jsem si "Fuj, kozí sýr. Vždyť to bude mít děsnout pachuť!". Ale když jsme přišli na onu farmičku kde se sýr vyrábí a prodává, velice ochotný pán nám dal nejprve ochutnat. A to bylo něco! Kdybych nevěděla že je to kozí sýr, asi bych to nepoznala. Vynikající! Proto si na něj každý víkend chodíme. A na obrázku můžete vidět jednu jednu ze slečen co se podílí na výrobě a její malé roztomilé děťátko.
A tady ti dole jsou naši prďolové. Pozor, velká smečka hlídačů! Mamina a její tři nezbední, avšak hrozně mazliví kluci. Jeden zrovna zase okupuje mou postel. Už aspoň vím, proč mě nikdo nechce- mám přece v posteli chlapa, tak dalšího nepotřebuju :D

Pokud jste došli až sem, tleskám. Byl to totiž článek jen tak z nudy a nashromáždilo se mi hrozně moc fotek, tak proč je nezužitkovat.

Vaše Maggs ;)

5 komentářů:

  1. Nojo, máte to tam krásné! :) A smečka hlídačů je bezkonkurenční :D D

    ReplyDelete
  2. ;-) krasny na relax..jsem z vesnice takze mi to prijde jako samozddrejmost mit velkou zahradu a tak dale, takze te naprsto jako "panelacku" chapu :-D :-D :-D

    ReplyDelete
  3. jak vám závidím ty švestky a jablka, nebo ty ostružiny! nám letos švestky ani třešně nevyšly...

    a ti hlídači! vypadají tak neohroženě! :D

    ReplyDelete
  4. Týjo vy toho máte ! :O :) kráásné. Mňam,hned bych si něco dala.

    ReplyDelete
  5. Mě hrozně mrzí, že rodiče prodali chatu někdy v době, když jsem se narodila, takže sestra si toho ještě stihla užít a já už ne..

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.