21 August 2013

Last chance

I tak by se dalo nazvat dnešní sezení s terapeutkou.
Nebudu vám tady lhát, jsem na tom bídně. Sice na tom má malý podíl i střevní chřipka, co zavládla v neděli a pondělí, ale nebudu to svádět jen na ni. Prostě musím přidat, zatnout zuby a vydržet. Jinak to nejde. Nechci skončit někde v nemocnici (konkrétně jsme se bavily o Brně) už jen kvůli škole, rodině, partě z "brigády" a dětem co trénuju. A nesmím zapomenout na mého malého psího miláčka. Ten by to nepřežil.

Avšak stále se to ve mě pere. Chci rozhodně přibrat (a taky že to dokážu), ale ze zdravých a kvalitních jídel. Prostě už si nepotrpím jako dřív na ty smažené věci, knedlíky, sladké obědy (to proto že sladká je snídaně a nějaké svačinky). Nejvíc bych teď jedla takové ty kuskusy se spoustou zeleniny, těstovinky a tak dále (samozřejmě s masem, ale i tofu by nebylo špatné). Však asi tušíte o čem mluvím. Ale mamka si pořád myslí že to není pro mě teď vhodné. Ale proč ne? Výživově je to kvalitní. A pokud by toho byla normální a dostatečná porce tak by to snad šlo, nebo ne? Co myslíte vy?

Dnešní snídaně a moje nová oblíbená kombinace. Večer jsem zalila porci vloček a lžíci chia mandlovým mlékem a dala do ledničky. Ráno jsem tuto směs nalila do kastrůlku, přidala tři lžičky máku a začala ohřívat. Zdálo se mi to trošku husté, tak jsem přilila trošku vody a po vypnutí plamene přimíchala další lžičku máku. A jak vidíte, ozdobila mraženými třešněmi a Milka Philadelphií. Dokonalost!

Včerejší pokus o ovesné vafle dopadl po připálení první vafle jako lívanečky. Ale byly moc dobré. Prolité bílým jogurtem, arašídovým máslem a nakonec mražený banán.


Ne, toto opravdu není jídlo. To jen mě a Mell přišel ten nejparádnější, nejskvělejší a nejmilovanější kryt na mobil! Konečně můj mobil bude ladit k tričku co mi přivezla sestřička. :)


Tak to dopadá když se nemůžu rozhodnout na co mám chuť. Obyčejný toast (máslo, 2pl šunky, sýr), knackebroty s PB, Philadelphií a avokádem. Pak samozřejmě zeleninka a nejskvělejší šunka jakou jsem kdy jedla. Má 92% masa a je opravdu skvělá.


Od pondělí už je líp. S mamkou už je to podle mě lepší (zdravím tě maminko :*). Dokonce jsem jí poprosila, aby mi obědy nandávala ona, abych se neměla tendence šidit. Sice občas valím oči, ale bojuju. Život je boj a já ho vyhraju!

Momentálně vyvařuju já, tak vždycky ráno rychloakce co bude k obědu, šup do města pro suroviny. A kolikrát se tak seknu ve zdravé výživě a svrbí mě prstíky po čem bych sáhla. Ale odolávám. Jenže když potřebuju doplnit zásoby, tak prostě musím no. A potom by se hodilo ještě to, a taky tamto... A pak mě pošlete nakupovat :D

And that´s all folks. Nebudu vás nadále trápit mými výlevy :)
Mějte se, Maggie

58 komentářů:

  1. To zvládneš(me), naprosto tě chápu :) vím že fotky mohou zkreslovat, ale ty tvoje porce nejsou moc přibírací. Jak říkáš přibrat se dá i z kvalitních zdravých věcí, jen místo normálních cca 70g kuskusu si dát 100g, místo lžíce PB, pořádej šufánek :D a ono to půjde, hodně štěstí:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju. Vím, na zvětšení porcí pracuju. Akorát do vážení potravin se fakt nehodlám pouštět. Nevařím jen pro sebe, tak prostě budu muset najít jiného "pomocníka" jak to zhruba odměřit. Třeba hrnek nebo tak :)

      Delete
    2. Já to udělala tak že třeba např. zrovna ten kuskus jsem si jednou naměřila do jednoho hrníčku, tak se řídím podle něho. Lepší je nevážit, ale já měla tendence si ubírat, tak jsem to vyřešila takhle:)

      Delete
    3. Právě. Prostě najít nějaké vhodné měřítko. A zrovna kdesi jsem četla že někdo na to používat hrníček :) A je to lepší než se upínat na "nějaké číslo" :)

      Delete
  2. nechci aby to vyznelo zle ale mela jsem taky obdobi kdy jsem chtela pribrat ale zaroven jen z toho zdraveho...jenze ono kdyz se clovek v tomto ohledu az moc kontroluje tak mozna ji spravne ale ne na to aby pribral ....ale nechci byt jako jeden z tech hnusnych anonymu...to je jen ma zkusenos,t me se dokonce pri tom kdyz jsem jedle pravidelne a na oko spravne naopak zhubla a pribirat jsem zacala az kdyz jsem do toho zaradila i trochu sladkeho a plno orechua prestala se tolik kontrolovat...preju hodne stesti a bojuj, nemocnice je hrozna...nepreju ti to zazit.Katka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Já právěže jím hodně oříšků, oříšků v čokoládě, ráda si dám i mamčin koláč. Jen prostě "nesnesu" ty věci na vrstvě oleje. Ale časem i to půjde :)

      Delete
  3. Maggie,moc ti držím palečky! :*
    Sama jsem si prošla tím stejným a musím říct,že ze začátku jsem jedla to,co se jedlo doma a nevymýšlela si. Měla jsem zakázáno vařit si pro sebe jiná jídla. Doma jsme důraz kladli na společné stolování a porce mi nandávala maminka. Kolikrát to bylo se slzami,ale výsledek opravdu stojí za to. Zatni zuby a vydrž! Žádná jiná cesta prostě neexistuje..
    Můžu se zeptat,jak teď na tom jsi výška/váha?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc :)
      Já vařím pro všechny, takže to musí být poživatelné i pro taťku. Teď se taky snažíme jídávat všichni spolu a ty porce raději přenechávám na mamce. A i když se mi zdálo, že je ta porce velká, polkla jsem veškerý vztek a pustila se do toho- kupodivu to bylo tak akorát. Takže vím že to půjde :)
      Promiň, moc to tu nechci vypisovat, protože se tak nějak za tu hrůzu stydím ;)

      Delete
    2. Nepřijde mi,že bys jedla nějak děsně "anorekticky",já to měla úplně stejně. Nejedla jsem málo,přesto vypadala jak kostra..Ale to,co ti píše Mell je pravda. Na přibírání prostě musíš jít více a přestat se kontrolovat.
      Tak se nestyď a zaber;) Uvidíš,že se budeš cítit mnohem lépe:)

      Delete
    3. Jím spíše malé porce, v tom je ten problém. Ale teď se na tom pracuje a bude to už jen dobré :)
      Zaberu a bude ze mě krásná slečna :)

      Delete
  4. No jo zlato, jenomže když jsme spolu byly i na chatě, tak se mi zdálo, že se třeba v to jídle moc kontroluješ. S tím arašídovým máslem nebo i s porcemi. Dnešní snídaně je pro tebe při přibírání hrozně malá :/ Drž se! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vím bobane. Teď už s ním tolik nešetřím a jedna lžička provizorně putuje přímo do pusy :D Neboj, vždycky k té snídani mám ještě nějaký přídavek :)

      Delete
  5. haha, ta poslední fotka jsem celá já:D
    taky si občas na večeři naložím talíř plný všehochuti :D

    ReplyDelete
  6. Holky už tu vlastně všechno napsaly...Nevím, kolikrát denně jíš, ale já si dávám podobné porce, když chci kilo dvě zhubnout, takže asi tak:-) Každopádně pokud nepřibíráš, asi je něco špatně...Chápu, že teď nemáš náladu na českou klasiku, ale ono je otázka, co je vlastně zdravé a co ne? O co je horší knedlík nebo pizza než obarvená "vícezrnná" kaiserka? Proč spousta holek baští sójové dezerty, ale danone pudink u nikoho na blogu neuvidím, i když jsou v tom ty samá Ečka, škroby apod.? Samozřejmě jsme každý jinaký, nechutná nám to samé a žít jenom o svíčkové a větrníkách by asi nebylo ok, ale jak tvrdí i dr. Krch, normální je jíst to, co jí při dané příležitosti většina lidí (buřty u táboráku, oběd s rodinou apod.). Podle mě je nejdůležitější, aby byl člověk spokojený a to jídlo zas až tolik neřešil:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. život není o jídle..., je třeba si užívat každý okamžik. Být co nejmíň sama a hlavně mít pořád, co na práci, chodit ven, kreslit, cokoli...jen odpoutat mozek.
      Jsem v podobné situaci jako Ty..vím, jak je to těžký svádět každý den boj sama se sebou.
      Drž se! Lidé, co Tě mají rádi, ti Tě nikdy neopustí, ať budeš mít o 5, 10 kilo víc:-)

      Delete
    2. Děkuju holky :)
      Běti- mám denně tři hlavní jídla a tři svačinky. Nebojím se jít, a ujídat oříšky, oříšky v čokoládě, nějakou tu sušenku navíc a to je u mě pokrok. Každému prostě sedí něco jiného. Třeba takový danone pudink jak zmiňuješ je pro mě sladký jak cecek :D Sojové dezerty beru spíše jako takové ozvláštnění jídelníčků. Převážně se snažím jíst to co okolí, ale nutit se do něčeho, co mi vyloženě nechutná nebo mi nedělá dobře se opravdu raději nebudu. Ale máš pravdu- hlavně aby bylčlověk spokojený :)
      Audrey- Právě, hlavně se zaměstnat a nemyslet na to. Je to boj, ale budu bojovat :)

      Delete
  7. joooooooooooooo, miluju tu šunku <3
    a nemůžu to moc hodnotit, ale myslím že jíš moc pěkně a vyváženě a líp už to skoro nejde, tak můj laický pohled mi říká, že snad jen přidat na porcích ... ale fakt nevím ... každopádně držím palce ;)*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Řekla bych, že tvůj laický pohled je správný- ty porce prostě musím zvětšit. Když už zdravě, tak aspoň pořádné porce a ne porcičky jak pro malé dětičky :) Děkuju moc :*

      Delete
  8. Já myslím, že tloustnout jedením chipsů a řízků v trojobalu si člověk tak akorát přivodí srdeční problémy a vysoký cholesterol ! :D Všechno je to podle mě o množství :) Zkus jíst dal co jíš, ale když se začneš cítit plná, tak si ještě něco přidej.. U mě to takhle fungovalo před pár lety :) A musíš sama sebe přesvědčit, zdravý člověk vypadá stokrát líp než hubený člověk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky si myslím. Jednou za čas to neuškodí, ale jíst to pořád a ty srdeční problémy.. Budu na tom pracovat- teda pracuju už teď. Přesně tak, chce to mít nějaké tvary a obzvlášť když jsem holka, tak nějaký zadek a boky za které by se dalo chytit :)

      Delete
  9. Řekla bych, že už jsi stejně "zmagořená", jak jsem jednu dobu byla já. :)) Jde o to, že člověk chce jíst jenom zdravé věci a zbytku se vyhýbat. Ale přesně, jak už psal někdo výše, přehnaná sebekontrola neznačí nic dobrého, takže být tebou, prostě jím, jím, jím. Nikdo neříká, že se musíš cpát jídly z McDonaldu, ale prostě to nepřehánět s tou zdravou stravou. :))
    Jinak ti moc držím pěsti, určitě to zvládneš!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možná jsem to blbě napsala. Ne prostě jenom zdravé věci, protože třeba takové špagety carbonare, lasagne, pizzu, smažený květák a především ty těstoviny s masem na milion způsobů miluju. A taková grilovačka u nás na chalupě- hotové nebe :) Spíš se opravdu nechci cpát těmi smaženými jídly, fastfoody nebo tím na co nejsem až tak zvyklá (nebo spíš by to ten žaludek ještě nesnesl a bylo mi zle).
      Děkuji moc, taky v to doufám :)

      Delete
  10. Rozhodně větší porce než máš na fotkách! Hlavně snídaně! To si nandej moc moc, všechno to stejně spálíš během dne... :-) A co si takhle místo knackebrotů dát slunečnicový chléb nebo normální vícezrnné pečivo? To by ti neuškodilo :-) spíš naopak :-) Přidávej přílohy a pečivo, z mega porce zeleniny nepřibereš...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snídaně je dělaná z 6PL vloček, možná ji dělám moc hustou a tak to zkresluje :D Pečivo jím, skoro pořád a to i na svačiny, takže to chci trochu prostřídat. Spíš ty knackebroty nechám na ty svačiny a večeře bude čistě chleba :) Zrovna ta věta "ze zeleniny nepřibereš" dneska na sezení padla z mých úst :)

      Delete
  11. Držim ti palečky ať se ti to povede! :)
    Taky jsem tak chtěla přibrat. Bohužel se mi to tak nepovedlo :(. Začal kolotoč s přežíráním. Nutella, arašídové máslo, chalva, croissanty, koblihy, zákusky a mnoho dalšího. Chtěla jsem sníst všechno, co jsem si zakazovala. Nejdřív jednou za týden, dvakrát, třikrát...a pak obden. Naštěstí je to už za mnou 4 měsíce :). Díkybohu. Neříkám, že jsem občas neujela a nenajedla se víc něčeho nezdravého, ale určitě ne takové množství, co dříve. Byly to strašný hody :(. Žaludek jsem musela mít děsně roztáhlej, co jsem do sebe dokázala nacpat. Fuj, už na to nechci myslet. Tolik peněz, co jsem utratila, chodila po městě a v každé pekárně něco koupit a rychle sníst, v další zase a tak třeba 3 hodiny. Dokud mi nebylo fakt moc zle :(.
    Naštěstí mi pomohlo svěřit se mamce a tátovi. Hlídali mě, spolu jsme to překonali :). Doufám, že už navždy. Snad jsem si moc neublížila zatu dobu přežírání, přece jen to byly "jen" 2 měsíce a něco. Tímhle způsobem jsem přibrala 7-8kg. Nevím to přesně, nevážím se, zbytečně mě to deptalo. Ale už mám normální váhu :).
    Promiň, za dlouhý komentář a snad se ti podaří přibrat zdravěji než já :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vůbec se neommlouvej, jsem ráda, že jsi se mi se svou zkušeností svěřila. Do ZP se určitě dostat nechci, tak opravdu budu muset zabrat. A rodina je mi velkou oporou, i když věřím, že toho mají plné zuby a nejradši bych je tím vůbec nezatěžovala. Ale jsem ráda, že je mám a že jsou tu pro mě.
      Moc děkuju za tvá povzbudivá slova :)

      Delete
    2. Vůbec není za co :).
      Lituju toho, že jsem o tom rodičům neřekla dřív a byla na to celé ty dva měsíce a něco sama. Měla jsem se svěřit hned po prvním přežeru a ne to tutlat. Styděla jsem se za to, kolik toho sním a co :(. Jedla jsem i zmražené dorty, fakt děs...:(. Musela jsem jíst ihned, nebyl čas čekat než rozmrznou. Tohle bych nikomu nepřála zažít.
      Jen můžu být ráda za "jen" dvouměsíční peklo a za to, že je to za mnou :). Snad tě to nepotká, pozor. Naivně jsem si myslela, že přežrat se nedokážu, ach ta naivita.
      Verča :)

      Delete
  12. Držím ti palce, zvládneš to!!:)

    ReplyDelete
  13. Ráda bych reagovala, ale rozhodně si nemysli že to myslím špatně, naopak, je to pro tvé dobro. Poslední dobou se snažím jíst zdravěji a něco málo shodit, a když porovnám svůj jídelníček s tvým, je to docela rozdíl :D Myslím, že se vůbec nic nestane, když si třeba k obědu dopřeješ něco víc než jen extra zdravý věci, já právě vím, že oběd jakš takš spálím a pokud si 2xnepřidám, nepřiberu z toho, tak se neboj českejch klasik - svíčkové, kuřete na paprice atd. Jak jsem řekla, mám rozhodně větší kalorický příjem než ty, sice nehubnu ale ani netloustnu. Neboj se toho a prostě zvyš denní příjem kalorií, zvětši snídaně, na svačinku si dej nějakou müsli tyčinku nebo třeba Kešu a ořechy od Emco, jsou v tom sice tuky - ale ty správný (a něco co se mi tam vůbec nelíbí ale kterej výrobek to dnes nemá?!), k obědu si choď pro přídavek a jen třeba večeře nech stejný, aby ti nebylo blbě až půjdeš spát. Věřím tomu, že to půjde a nakonec to dokážeš!!!! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terez, teď to zase neber špatně ty, ale neviděla jsi celý můj jídelníček, tak bych řekla že nemůžeš porovnávat naše kalorické příjmy. Jídelníčky zde nevypisuji, protože se tím nechci až tak zabývat- kdybych měla psát počet uzobnutých oříšků, kostiček čokolády a podobně, tak by mi asi vypadly oči :D Ale tvou radu si určitě vezmu k srdci. Neříkám, že chci jíst jen extra zdravé věci, pro mě je třeba nezdravé opravdu jen to fritované/dělané ve vrstvě oleje a podobně. Teď si po obědě dávám nějakou malou sladkou tečičku, druhé večeře už zvládám naprosto v poho :)
      Věřím že to dokážu, děkuju :)

      Delete
    2. Já jsem právě soudila dle fotek co sem dáváš, pokud jíš ještě nějaké jídlo navíc, tak pardon, netušila jsem :) V tom případě držím palce ještě víc!

      Delete
  14. Maggie, bojuj! Naprosto vím, čím procházíš, já to znám moc dobře, dvakrát jsem byla s anorexií v léčebně a tam rozhodně nejíš zdravé věci, na denním pořádku jsou tam řízky, omáčky, knedlíky, levná šunka, salámy a litry nejlevnějšího a nejodpornějšího mléka, jaké jsi kdy pila a nerada bych, aby to musela zažít taková úspěšná blogerka, jako jsi ty, která má světu rozhodně co nabídnout. Vím, že Tě teď asi musí štvát ty řeči typu "přiber, přiber," mě štvou doteď, ale věř, že lidé to s Tebou myslí opravdu dobře. Já momentálně taky přibírám, mám hraniční váhu 42 kilo na 157 centimetrů a mám 41, za týden jdu k doktorce a ta jestli to zjistí, tak je se mnou ámen, budeme bojovat spolu. :) Je skvělé, že sama chceš něco dělat, že chceš přibrat, v čemž Tě plně podporuji, jdi do toho a nenech se odradit řečmi okolí, že ze zdravého jídla nepřibereš (což říkají doma mně a já se tak nemůžu stravovat jak chci), přibereš, jen to chce dostatečné porce, což ty Tvé bohužel nejsou, sice se to čte špatně, ale opravdu by jsi měla přidat, i když budeš přecpaná, nebudeš mít chuť, nebo se Ti nebude chtít. Já s tím bojuji každý den, pomalu ale jistě se dostávám přes to nejhorší a když já, tak proč ne Ty? Nenech si zkazit život nezdravou hubeností,jako jsem to udělala já, za to Ti to nestojí. :) Budu Ti moc držet palce, ať to dobře dopadne! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Janičko, moc děkuju za úžasný komentář. Nejhorší je, že já tu svoji vychrtlost vidím a párkrát už se mi stalo, že jsem se nad tou hrůzou i rozbrečela. Mamka mi vždycky říká- jez co máme, v léčebně ti na výběr nedají a je to tam horší. A má pravdu.
      Ano, o těch porcích vím, šidila jsem se jako blázen, ale je to v progressu. Možná mi bude vyhovovat cpát se hordou zdravého jídla co mi chutná než trochou "toho obyčejného nezdravého" :D Ono i záleží co si každý pod pojmem zdravé jídlo představí, ale prostě vím, že ze zeleniny a ovoce nepřiberu a musím ty přílohy navýšit :)
      A úspěšná bloggerka? Ale jdi ty :D

      Delete
  15. zažila jsem to taky, ten pocit, kdy bych fakt chtěla přibrat (už jen kvůli sama sobě) a ostatní měli spoustu řečí okolo. a někdy jsem měla i pocit, že přibrat nechci, je to jak na horský dráze. Jdi dál, bojuj, nevzdávej se. Myslím, že život by neměl být jen o tom, snažit se přežívat, ale žít. A já si jsem jistá, že ty máš milion důvodů se vypořádat se vším zlem ve tvým životě a užít si ho naplno. Ty to zvládneš! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuju za úžasný pozitivní komentář. Život je boj a zábava a musí se žít naplno dokud to jde. Děkuju, taky v to věřím. :)

      Delete
  16. Prolítla jsem rychle všechny komentáře tady a mám pocit, že to, co jsem chtěla říct, řečeno bylo.
    Hlavně se zamysli nad tím, jak by ti bylo, kdybys do nemocnice musela, jak by ti bylo v jiném prostředí s neznámými lidmi, bez rodičů, bez přátel, jak by ti bylo, kdybys musela spát v jiné posteli, nemít u sebe svýho mazlíčka, jak bys tam byla několik týdnů nebo třeba i měsíců, musela by jsi dodržovat přesný režim dne a rozhodně by jsi tam nepřibírala ze zdravého jídla, ale z typických nemocničních sra*ek. Tuším, že to nechceš. A pak ještě doplňovat všechno to ve škole.. Hrůza.. Teď můžeš přibírat ze zdravého jídla, spát ve vlastní posteli, chodit na procházky se psíkem, být s rodiči, chodit ven s kamarády. Je to velká šance. Nemusíš o nic přijít... Ale pokud by jsi měla pocit, že to doma nezvládneš, určitě je nemocnice lepší řešení než se zabíjet doma..
    Vážně ti věřím, že to zvládneš. Jsi milá, krásná holka.. A hlavně silná! Drž se. Dáš to. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Máš naprostou pravdu. Proč to radši nevybojovat doma, v klidu, s pomocí rodiny a přátel, s jídlem co mi chutná a podobně. Vím že je to zcela na mě. Ale pokud to prostě nepůjde, tak jiná možnost není. Ale já to nehodlám vzdát a zvládnu to!
      Moc děkuju za důvěru i skvělý komentář ;)

      Delete
  17. Neboj se přidat!!! Přidej přidej a zvládneš to, všechno vypadá moc hezky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dneska začínám s čistým štítem, tak musím zabrat :)
      Děkuju moc :)

      Delete
  18. Na jednu stranu s tebou souhlasím. Moje máma v tom byla stejná - prostě přibírání, přibírání a je jedno z čeho.
    Byla jsem v Motole v Praze a tam to bylo to samé. Proto jsme měli snad ke všemu dva bílé rohlíky s pořádnou dávkou másla a tak. Věř mi, nemocnice je zlo. Už jenom kvůli tomu zatni zuby...
    Podle mě se to prostě musí zlomit. Bez brečení a všeho toho vzteku to snad ani nejde. Ale jakmile to zlomíš, pak už to půjde snadno, fakt :)
    Já kdybych měla na vybranou, snažila bych se jako blázen, abych do toho Motola nikdy nepáchla. Doma můžeš jíst co jenom chceš, kdy chceš. Vaříš si to sama. Kdežto tam to do tebe jenom cpou. Doporučovala bych třeba ještě možná taky nutriční poradkyni, pomohlo mi to snad nejvíc :)

    inak to jídlo vypadá všechno hrozně krásně, strašně obdivuju, jak to všechno vždycky vyfotíš tak, že z toho člověk dostane hlad (nebo spíš neodvolatelně obrovskou chuť). :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to je mi líto že jsi byla v Motole. Bílé rohlíky taky musím, ale dá se to přežít.
      Řekla bych, že ten zlom přišel. Nechci přijít o školu, kamarády, brigádu a už jen proto musím doma zabrat a vydržet :)
      Děkuju za pochvalu, kolikrát při tom focení už slintám a těším se až lžička poputuje do pusy :D

      Delete
  19. Majdičko je mi Tvé trápení tak moc líto :(.. Nejraději bych Ti dala pusu na tvář :).Věřím, že když se do toho opřeš, zvládneš to. Myslím, že je fajn jíst zdravě, ale čas od času nějaký smažák (och mňam) člověku prostě neuškodí, tak se nemusíš bát :).Přijde mi, že jíš fakt dobře, ale evidentně je to málo na porce, tak zkus prostě přidat, mělo by to zabrat :) A taky mě napadá, že máš asi málo tuků a bílkovin...mě osobně pomohly sýry a třeba mazat máslem, jestli ho máš ráda..? Co třeba takový čerstvý chlebík s máslem a marmeládou??Nic nezdravého a přitom je to tak skvělé :)*
    Držím Ti palce a věřím, že to dokážeš...nevidím jediný důvod, proč bys neměla <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peťulko, ji neskutečné zlatíčko <3
      Vím, že smažák, řízek a podobné za čas neuškodí, ale prostě je to v hlavě a chce to to z tama vyhnat. Ale vím, že časem to půjde.
      Ano, porce jsou má velká rezerva na které pracuju. Sýry a jogurty miluju. Bez toho bych asi nepřežila :D Máš pravdu, chleba s máslem a marmeládou je skvělý- nebo taky s medem! A to je dobré na ty moje nervy ;)
      Jsi opravdu poklad Peťulko, moc děkuju :)

      Delete
  20. Maggie viem že je pre teba ťažke pribrať, ale uvedom si že je to tvoje telo a ty sa onho staraš. Tvoja mama ma pravdu v tom že z kuskusu so zeleninou nepriberieš. Skus sa napr. do šalatu pridat tučny syr a pokvapkaj ich olivovým olejom. Skus aj plnotučne mlieko a uvidiš pojde to hlavne nestracaj nadej. Si krásna, mlada a verim že to dokažeš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Však já jsem taky nemyslela jíst jen kuskus se zeleninou. To maximálně jako přílohu k masu nebo večer s tofu. Teď jsem si oblíbila kozí sýr a kravské mléko také kupujeme a normálně chodím do ledničky a popíjím ho přes den :)
      Děkuju moc za tvá slova :)

      Delete
  21. Ked budes naozaj psychicky zdrava, nebude ti robit problem vratit sa k strave povedzme nezdravej, ,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenže já se třeba k ní ani vrátit nechci. Dřív jsem závodně plavala. Každý rok jsme jezdili na vyšetření do Ostravy,kde nám měřili i tuky. Jeden rok jsem se nacpávala samým fastfoodem a těmito "nezdravými" věcmi a tuky letěly na vysoká čísla. Tak jsem tyto věci trochu omezila, začala se stravovat lépe. Nejen že výsledky byly lepší, ale i výkony a já se cítila líp. Každému svědčí prostě něco jiného :)

      Delete
  22. Ty fotky jídla jsou prostě úžasné, wow..jsi šikula =) Jak čtu komentář nade mnou, bydlíš někde blízko Ostravy, jo? :) Mě se tvoje stravovací návyky líbí, tedy soudím je dle tohoto článku, protože jsem tady poprvé. Taky jsem kolikrát chtěla jít jen zdravě, jenže při škole a všem tom stresu do sebe cpu pořád jen tousty =D Musíš přibrat ze zdravotních důvodů, nebo pročpak? Promiň,že se tak vyptávám - jen zvědavost :) Nebo to má co dělat pouze s tou chřipkou?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nene, nebydlím blízko Ostravy. Jsem ze Zlínského kraje.
      Mám poruchu příjmu potravy a snažím se z toho dostat a mít zase normální váhu. Vůbec nevadí že jsi se zeptala :)
      A děkuju za pochvalu ;)

      Delete
  23. kolik chceš přibrat ? držím ti palce, určitě to zvládneš :)
    ale věřím že musí být těžké přibrat, zvláště pokud se snažíš přibrat zdravě:)
    přidej na arašídovém másle, oříšcích, sacharidech a půjde to :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Netuším kolik bude konečná váha. Hlavní je pro mě dostat měsíčky (ty jsem měla naposledy při 55kg), ale i s 58 kg jsem vypadala dobře. Však postava se dá vyrýsovat a zpevnit a váha je jenom číslo :)
      Je, ale snažím se.
      Jó, máslíčko, oříšky ♥ A hlavně pečivo se teď snažím jíst každý den :)

      Delete
  24. Zlatíčko bojuj, držím Ti palce, nevzdávej se! ♥

    ReplyDelete
  25. Jak už jsem psala na insta :D tvoje kaše jsou do-ko-na-lé :D Když nevím co za kombinaci, letím k tobě :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc. Teď se snažím trochu experimentovat a zatím to vychází :D

      Delete
  26. Ahoj, vidím tady spoustu úžasných rad. To je super! :) Ráda bych ti napsala i mou zkušenost s přibíráním. Také jsem chtěla, chci a jím zdravě. Odmítala jsem a stále odmítám jíst "české klasiky" a smažená jídla. I když jsem věděla, že potřebuji přibrat, nikdo to do mě nedostal. Ale co mi pomohlo bylo: 1) čokoláda- ano vím, není to zrovna nejzdravější, ale mě to pomáhalo hlavně psychicky. Proč se cpát nějakýma hnusnýma knedlíka, když si můžu dát výbornou čokoládku? Měla jsem jí každý den ve škole na druhou svačinu. A o to víc to bylo super, když jsem viděla i ostatní spolužáky, že si také dopřávají. 2) smetanové jogurty, pribináček- jogurty miluji a jen jsem vyměnila ty nízkotučné za tučnější a hlavně ten pribináček. Pořád zdravé ale mnohem chutnější! 3) smetanové omačky- také miluji těstoviny a tak jsem řekla mamce, ať častěji vaří ty se smetanovou omáčku a bylo to. Vždy jsem si pochutnala a přitom jsem zapomněla myslet na nějaké tuky. 4)party- samozřejmě tu nechci nikoho vybízet k alkoholismu. :D Ale i když budeš s kamarádama na party, nebudeš pít alkohol a místo toho si dáš kvalitní džus apod, je to také účinné. A nejlepší bylo, když jsem si udělali party s občerstvením. To prostě nejde odolat když vidíš, jak se kolem tebe všichni oblizují až za ušima. Přeji hodně štěstí a snad ti mé "rady a triky" trochu pomůžou. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc :) Veškeré rady sama praktikuju :) Čokoláda a jogurty jsou na denním pořádku a těstoviny se smetanou jsou moje nejoblíbenější. Ty bych fakt mohla jíst pořád :D

      Delete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.