14 August 2013

Risotto z dýně Hokkaido



 Ještě než bude recept na cuketovou buchtu, budeme pokračovat v kouzlení s Hokkaido pyré


Budete potřebovat:
  • kulatozrnnou rýži
  • šalotku
  • zeleninový vývar/ bujon
  • Hokkaido pyré
  • koření dle vlastní chuti
  • vodu
  • cibule nakrájená na malé kousky
Jak na to:
 1.Nejprve si na olivovém oleji/másle osmahneme cibulku a pokrájenou šalotku. Až bude cibule nazlátlá, přisypeme rýži a opražíme ji.
2.Přilejeme vývar (v mém případě vodu a kostku bylinkového bujonu) a necháme vařit. Musíte neustále hlídat, aby bylo dost vody a rýže se nepřipalovala.
3. Až bude rýže uvařená, dolejte vodu podle toho, jakou konzistenci rizota chcete mít. Já raději když z toho není úplná břečka.
4. Přimýchejte pyré, dokořeňte podle chuti a chvilku polu povařte.
5. Máme hotovo! Nandejte na talíř, ozdobte šalotkou a posypte parmezánem.

4 komentářů:

  1. Škoda, že už nemám dýni :D :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ale ty těstoviny za to stály! :D

      Delete
    2. Pokud budou, nějakou ti ještě obětuju :D Ale za to mi z ní něco ukuchtíš ;) :D

      Delete
  2. Mňam. Jestli se ke mně dýně dostane, určitě to zkusím. :3

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.