13 August 2013

FOOD TIPS I.

Průšvih moji milí zlatí! A to velký! Podařilo se mi smazat celou složku se slanými jídly. Sakra! Ani nevím jak se to stalo. Ale co, život jde dál. Horší by to bylo kdyby to byla bakalářka že.

Včera byl pro mě den D- vážení. To mělo rozhodnout jetli nastoupím na léčbu nebo ne. Ano, přibrala jsem. Ale podle mamky naprosto směšné číslo. Vyslechla jsem si několik rýpavých poznámek, naštvala se, skoro se rozbrečela a šla dál.
Odpoledne jsme se stihly pohádat. Brečela jsem jako malá. A o to víc když řekla že bych tu léčbu měla zvážit. Ale já nechci! Začala jsem boj doma a tam ho taky skončím! Bude to sice ještě dlouhá cesta, ale vím že ji zvládnu ujít. Jen potřebuju mamčinu důvěru a podporu (ne řeči co mě sráží ke dnu).

Teď už snad k článku. Tuto rubriku jsem si sprostě a bez dovolení ukradla u Mell. Vím, sprosťárna. Anonymové s virtuálníma vidlema, pusťte se do mě!
Každopádně budu se snažit zveřejňovat nějaké dobroty na kterých si pochutnávám nebo spíše děláme doma. Možná i toto bude nějakou mou motivací- hezky vypadající talíř plný dobrého jídla :)
Jde se na to...

Jeden nový oblíbenec- zapečený hermelín s kořením, chléb s bylinkovým máslem a zeleninový salát. Ideálka na tyto horké dny.




Melounek! Kdo by ho neměl rád. Tento je kupovaný v Bille. Ale od té doby co jsem si pořídila zázračný "kuličkovač" dělám si kuličky hezky ručně doma.

Další dobrota. Kuskus s ratatuille (cuketa a rajčata), avokádem, Lučinou do salátu a čerstvými rajčátky. Někdy si to musím udělat znovu!


Zkoušeli jste někdy udělat kuřecí špíz v arašídové omáčce? Že ne? Chyba! Je to naprosto úžasné. Maso dostane úplně jinou chuť a je krásně měkké. Já si k němu udělala domácí americké brambory a rajčata.


Jedna z těch snídaní co perfektně schladí. Tvaroh s mraženými lesními jahůdkami, mraženými borůvkami, Jordan´s musli a kešu. Je opravdu skvělé jak vás mražené ovoce ráno osvěží.


Tady snad není co říct. Nejmilovaněší toasty s domácím arašídovým máslem a banánem posypané skořicí.


Tento obrázek už znáte. Hokkaido buchta je jedna z mých nejoblíbenějších. Když pokaždé dáte jiné koření, máte jinou buchtu. A v tom je skvělá- nápadům se meze nekladou.


Jedna ze starších snídaní- vícezrnná kaše Nomina uvařená v čoko-banánovém mléce. Byl to úžasný nápad a když to doplníte dalším banánem, oříšky a arašídovým málem, máte nezapomenutelný chuťový zážitek!

Krémové rizoto z Hokkaido dýně. Můj první pokus. A povedlo se. Moc mi to chutnalo a určitě ho udělám znovu.

A na závěr jeden spíše takový typ- sojový jogurt od Provamelu. Ač je to k nevíře, tyto sojové jogurty mi chutnají snad více než obyčejné. A zrovna tento mangovo-broskvový (jsem závislák na mangu) je můj nejoblíbenější. Určitě je musíte někdy vyzkoušet.

ASK / WE♥IT / FACEBOOK / INSTAGRAM

22 komentářů:

  1. Krásný jídlo ! :)

    Zvu tě na svoji první Giveaway ! :)
    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. Moc ti držím pěsti, abys dokázala přibírat v domácím prostředí. Věřím, že do léčebny by se nehctělo nikomu. Doufám, že budeš alespoň z poloviny tak silná jako Mell a zvládneš to! :))
    Jídlo vypadá překrásně. Hlavně se mi líbí, jak pěkně načančané to máš. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc za povzbudivé slova. Také v to doufám, hlavní je to nevzdávat :)
      No, doufám že časem to ještě víc vyfintím aby to vypadalo dokonale jak u Mell :D

      Delete
  3. Mozno by si mala zvazit aj liecbu, mamina ti urcite nechce zle, skus nad tym porozmyslat...v dobrom

    ReplyDelete
  4. kde kde kde seženu ten kuličkovač? :DDD

    ReplyDelete
  5. držím palce, určite to zvládneš len si musíš veriť :)

    ReplyDelete
  6. :) držím ti palce, doufám že se to s mamkou uklidní, mě ze začátku taky moc nevěřila, i když tvrdila že jo, a teď už je to v pohodě :) Krásné fotky, ty sojové jogurty jsem chtěla koupit v obchodňáku ale asi je mají jen ve zdravé výživě co ? :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc :) Můžu se zeptat jak ti znovu začala veřit? :)
      Zatím jsem ty jogurty viděla opravdu jen ve zdravé výživě, ale pokud jsi z nějakého většího města jako je Praha, tak možná by je v obchoďáku mohli mít :)

      Delete
    2. Predchazely tomu hadky, plac.. Ale se vsemi pocity jsem se ji sverila, i s tim kdyz jsem ten den mela zas tendence hubnout, vyslechla me pokazde, i kdyz jsem brecela ze jsem vyzrana jen protoze jsem pribrala nejake deko... Hlavne vidi, jak se cpu, jak se premaham snist i pro me nechutny veci. Dej tomu cas a snaz se ;-) dietnimi jidly ji nepresvedcis, pokousej se jist to co oni i kdyz ti to mozna bude pripadat jako nezdrava "sracka" :-D

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. to rizoto vypadá skvěle (> recept!)! a ty zelený lístky nahoře, to je šalvěj, nebo nějaké jiná bylinka?


    a s tou mamkou... rozhodně vím, jaký to je, když se proti tobě jakoby postaví člověk, u kterého si myslíš, že při tobě bude stát na vždy. doufám, že to spolu zase urovnáte. mámu nikdo nenahradí. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobře, v blízké době ho přidám. Ale je to lehké jak facka :) Ano, je to šalvěj :)
      Přesně tak, maminka je jen jedna :)

      Delete
  9. to rizoto vypadá božsky, stejně tak jako jídlo na první fotce:)

    ReplyDelete
  10. ten sojový jogurt od provamelu musím zkusit :)

    ReplyDelete
  11. Držím ti palce s tou maminou. Mňam samé pochúťky toto. a ten šalátik.. Perfektné letné osviežujúce jedlá :)

    ReplyDelete
  12. Mas velmi krasne naaranzovana jidla, ale pokud mas pribirat, tak jsou to dost male porce. Zdeava vyziva he dulezita, ale mela bys opravdu pridat. Kopecek rizota k jlavnimu jidlu?? Vazne? Neber to jlavne nijak zle. Ppp neni sranda, ale vazne. Urcite to pujde pridat na jídle :).
    Nechtela bys take nekdy o sobe napsat. Svuj ptibeh a co te privedlo k ppp.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Teď se nechci nijak ohrazovat, ale fotka někdy klame a velikost talíře také :) je to dělané takovým nerezovým hrnkem, takže to byl spíš kopec :) Ale moc děkuju za názor, velmi si toho cením :)

      Delete
  13. na Anonymy se vyser, víš jak si dobírají mě.
    Krásný jídla!

    ReplyDelete
  14. Majdičko moc hezké fotky :)..Ale moc smutné psaní, budu na Tebe myslet a moc držet palce...Nejsem odborník na podobné problémy, jako máš, ale o přibírání také něco vím...Znám to, když Tě podezírá rodina a přestává Ti věřit...moje mamka mi na určitou dobu taky přestala věřit a urovnalo se to až potom, co jsem jí vysvětlila , kde je příčina toho, že jsem zhubla...celá rodina pak byla překvapená, že nemám anorexii,ale pouze moc stresu ze školy a z toho, co se doma tehdy dělo (br ale na to už nechci vzpomínat). Jen Tě chci ujistit, že maminčinu důvěru určitě dokážeš získat zpátky...nejsnadnější cestou je, že prostě zvládneš přibrat- proč by Ti i poté měla nedůvěřovat? Vím ale, jak je přibírání těžké, čím víc se člověk snaží, tím je to těžší...Mě osobně nejvíc pomohlo zaměstnat se jinými věcmi, číst, chodit se procházet, ven s kamarády, na kafe s kamarádkou, do kina, nakupovat a k tomu se řádně cpát :)...Nesmíš se taky bát nějakých sladkých dobrot, třeba právě s kamarádkou na kafču, protože zaprvé si mlsání užiješ a za druhé nebudeš mít žádné špatné myšlenky, když budeš s kamarádkou :)...Věřím, že vytrváš a budeš makat tak, jako do teď...to by v tom byl čert, kdyby snaha nebyla odměněna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peťulko, moc děkuju za nádherný komentář <3
      Je to těžké, ale věřím že to zvládnu. Snažím se každý den chodit alespoň na chvilku do města mezi lidi, nebo někam na nákup. To dokonale odláká pozornost :) Zrovinka včera jsem byla na kafču s kamarádkou a parádně jsem si to užila. Takové posezení mám strašně ráda :) Sladkostem se už nevyhýbám, miluju snad všechno co doma upečeme a kolikrát i říkám, že bych něco měla i nechat ostatním :D
      Budu makat jako fretka a dotáhnu to do zdárného konce. Ještě jednou děkuju za překrásný a ovzbudivý komentář. Jsi zlatíčko! ;)

      Delete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.