07 April 2014

GO GREEN!

Aneb další téma FFB, které si na nás vymyslela skvělá Bloss!

Nejprve jsem neměla šajna co udělat, ale nakonec se mi sešly tři receptíky, o které se s vámi podělím. Ready? Steady? GO!



To byla rychlovka, co? Teď už o něco pomaleji a hezky recept za receptem :)

Cuketový krém s žampiony
Cuketka
Zeleninový bujon
Kokosové mléko
Cottage
Žampiony (podle toho jestli máte rádi)

Toto by myslím ani recept nepotřebovalo. Czketu nakrájejte na půlměsíčky, vhoďte do hrnce s trochou vody a bujonem a vařte do změknutí. Poté rozmixujte, přidejte asi dvě lžíce kokosového mléka, koření, 3/4 cottage na zahuštění a pak podle potřeby vodu. Pak už jen nalijte do misky, ozdobte zbytkem cottage a pokud buete chtít, můžete nahoru přidat žampiony jako já.


Matcha cheesecake s kokosovou krustou
Krusta
Chia gel ze 2lžic chia a 4lžic mléka
4lžíce kokosu

Náplň
Vanička tvarohu
Vejce
Lžíce cukru/medu
2 balíčky Matcha

A opět jednoduchý postup. Uděláme chia gel, který smícháme s kokosem. Tuto směs dáme do muffinových formiček a pečeme na 180 stupňů cca 5 minut. Mezitím co se nám bude  krusta péct, smícháme veškeré věci na náplň. Tvarohovou náplň poté dáme na krustu a pečeme cca 50 minut na 150 stupňů.

Na fotce je poloviční dávka. Z druhé půlky jsem si pekla obyč cheesecake do srdíčkové formičky k narozeninám (Maggie chtěla mít svůj pidi dortík no :D)



Cuketové čtverečky/pizza 
Menší cuketka
2 vejce
1/4 hrnku tapiokové mouky
Koření

Cuketu nastrouháme nahrubo a necháme na pánvi orestovat, aby pustila přebytečnou šťávu. Zatímco se nám smaží/dusí, smícháme vejce s tapiokovou moukou a kořením. K tomuto základu poté přidáme klidně ještě teplou cuketu, promícháme a nalijeme na plech se silikonovou podložkou, kde těsto rozprostřeme. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 30 minut.

Můžete si z toho nakrájet čtverečky, nebo třeba v 3/4 času pečení potřít rajským protlakem, poklást plátky šunky, sýra, prostě čím vás napadne a dát znovu do trouby. A violá- máte pizzu :)


Doufám že aspoň některý z receptů zaujal a už se těším na vaše výtvory a také na další téma, které si pro nás připraví B*.

13 komentářů:

  1. cukety miluju, ale ještě jsem je nikdy nemixovala, což je co říct :) Já zmixuju vše :D

    ReplyDelete
  2. Ta pizza vypadá asi nejlépe!:) Škoda, že tapiokovou mouku jsem nikde neviděla :(
    Maggie napíšeš článek o posilovně?:)

    ReplyDelete
  3. Ten cheescake! Ten musím vyzkoušet! :)

    ReplyDelete
  4. Aaa, cuketu miluji, takže tohle je něco prostě pro mě! :)

    ReplyDelete
  5. Mě by zajímalo, kde vy na ty recepty chodíte! Mě by tohle třeba nikdy nenapadlo, asi mám malou představivost nebo nevím .. :D Pak akorát můžu obdivovat to, co ostatní blogerky na svém talíři vykouzlí! Vypadá to nádherně! :))

    gettingfit.blog.cz

    ReplyDelete
  6. Ahoj Maggie, pamatuju si ,že jsi byla velký milovník kašiček ovesných, nechybí ti trochu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Právěže vůbec! Místo toho si teď dost ujíždím na waflích, lívanečcích a jiných pečených dobrůtkách :)

      Delete
    2. Já tedy zkoušela paleo lívanečky z mandlové mouky,k tomu chia domácí džem z mraženého lesního ovoce , a k tomu burákové máslo, a byla to orpavdu lahoda!:) Škoda, že nemám ten waflovač:( kde jsi ho koupila ty? :) Doufám, že brzo bude článek!:) A taky Maggie, míváš i svačiny nebo jen hlavní chody?:)

      Delete
  7. A ještě jsem se tě hctěla zeptat, neuděláš třeba článek na tipy na paleo obědy? :) Moc bych chtěla zkusit paleo, ale netroufám si stále:( zvlášť kvůli těm obědům.. co si nejčastěji nosíš ty? :) A jinak supr, recepty, moc se mi líbí ten cuketový krém:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maso, maso a zase maso :) K tomu slané wafle- nejlépe cuketové/avokádové nebo různé kaše -brokolicová/květáková a saláty se semínky :)

      Delete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.