28 July 2013

HOW I MET...


Pokud sledujete můj instagram, postřehli jste, že jsem včerejší den strávila s mou oblíbenou bloggerkou Mell.
Pokud ji neznáte, určitě zavítejte na její blog. Najdete tam spousty úžasných fotek vynikajících pokrmů, snídaňové typy, nápady na nákupy, trošku od kosmetiky a vlastně proč vám to tu povídám, okamžitě k ní upalujte!

Určitě jste napnutí, jak naše seznámení probíhalo. Nebudu Vás napínat, jdeme na to..



Nejprve Vám musím prozradit, jak jsem vlastně na Mellinku narazila. Nejspíše jste zaregistrovali, že mám určité problémy, se kterými se potýkala právě i Mell a její blog je pro mě taková svatyně, která mi neustále pomáhá.

Nedávno jsme si spolu objednaly Chai koření a byly domluvené, že si Mell pro něj přijede. Ovšem tento týden nepřišlo, ale Mell i tak zavítala na návštěvu.
Nervy byly obrovské. Obě jsme podle svého úsudku málomluvné a lepší posluchačky než vypravěčky, tak obavy z ticha byly veliké. Ráno jsem ani nemohla dospat! Když jsem na Mell čekala na vlakovém nádraží hezky ve stínu přístřešku, zkoušela jsem si sestavit žebříček témat na konverzaci. Zbytečné. Příliš jsem se těšila, bála, nervila, takže jsem nic nevykoumala.  

Když Mell vystoupila, málem jsem ji nepoznala. Ještě hezčí než na fotkách, s krásným úsměvem na tváři a dokonalou postavičkou. A když promluvila! Čekala jsem úplně jiný hlas, takový pisklavý (ani nevým proč), ale Mell má úžasný hlas. Takže kraťoučce jsme se pozdravily a vydaly se vstříc velkoměstu.




Nejdříve jsme vůbec nevěděly kam půjdeme. Moje oblíbená kavárnička je o víkendu zavřená a jinam na kafe moc nechodím. Tak jsme vpadly do první venkovní kavárničky, co jsme uviděly u Zlatého Jablka.  Usadily jsme se do pohodlných křesel a nervózně se po sobě podívaly a daly se do vybírání našeho nápoje. Káva Jinak, tak se ona kavárna jmenuje, nabízí naprosto skvělou možnost vybrat si z mnoha nápojů a druhů mléka (takže máte na výběr obyčejné,plnotučné,nízkotučné a sojové mléko). Usnesly jsme se, že okusíme Chai Masala Latte ze sojového mléka. Než nám ho připravili, trošku jsme se o sobě rozpovídaly a tak nějak se seznámily s našimy příběhy. Poté nám donesly naše kávy. Pěkní obříci. Okamžitě jsme vytáhly mobily a začaly fotit. Z fotky je určitě poznat, že to musela být dobrůtka, ale ani netušíte jaká! Ta pěna, ta chuť! Omnomnom, to určitě musíte zkusit. Už se těším až nám příjde Chai koření a něco podobného si udělám doma.
Po dopití tohoto lahodného šálku kávy jsme ještě chvilku zůstaly sedět na terase a povídaly si. Následně jsme prošmejdily pár obchodů se slevami, kde si Mell něco málo pokoupila (já ne, veškeré prašulky padly za vlast v Praze) a vyrazily jsme na oběd.



 
Směřovaly jsme směr restaurace U Janků, kde mi to doporučila mamka. Když jsme přišly na místo, čekalo nás nemilé překvapení. Restaurace byla z důvodu nějaké akce pro onen den uzavřena. Tak jsme se otočily a šly do pizzerie U Deštníků. Další nemilé překvapení. Uzavřeno kvůli rekonstrukci. Už jsme nevěděly jestli máme být naštvané, nebo se smát jaké jsme smolařky. Dalším mým typem byla restaurace u 7 Hříchů. Ovšem tam jsme nedošly, protože jsme narazily na skvělou restauraci Vita Sana. Samé zdravé věcičky, kde u jídelníčků byla dokonce vypsána i kalorická hodnota (ne že by to mě zrovna nějak tankovalo), takže přesně to pravé ořechové pro nás.
Usedly jsme, objednaly si nečekaně to samé jídlo a pustily se do klábosení. Atmosféra byla velmi uvolněná, neustále jsme vtipkovaly, vyprávěly si příhody, smály se a probíraly samy sebe dokud nám nepřinesly snad to neúžasnější jídlo pod sluncem.
Než jsme se pustily do našeho chodu, pohotově jsme vytáhly telefon a talířky vyblýskly. Závislačky na Instagramu no. Když jsme tedy fotky pořídily, pustily jsme se do té lahody. Páni! Nic lepšího jsem snad za posledních pár dní neměla. Kuřecí stehno s roztékajícím se kozím sýrem (nesnáším kozí sýr, ale tento byl úžasný), kuskusem a ratatuille. Pokud bych mohla mluvit za obě, opravdu jsme si pochutnaly a já tuto restauraci zařadila na vrchol svého neexistujícího seznamu restaurací kam zajít.

Po dobrém obědě jsme opět vyrazily do Zlatého Jablka. Prošly jsme si Home Art, kde jsme slintaly nad úžasnými miskami a hrníčky (úchylačky), v Albi okoukly pár věciček se sovičkami a zvažovaly jsme návštěvu Bubble Tea. Ta se nakonec nekonala a zamířily jsme jinam…



A tak jsme ukotvily v koktejl baru Terassy. Krásné místečko. Byly jsme tam zcela samy s krásným výhledem na město. Poručily jsme si kafíčko- Mell ledové vanilkové latte se zmrzlinou a šlehačkou(doufám že to bylo latte, jinak mě oprav)a já kokosové latte. Asi už vás nepřekvapím, když napíšu že jsme si to musely vyfotit. Obě kávy byly skvělé, ovšem bych ocenila, kdyby i mé bylo studené. Ale i tak jsme si opět náš šálek, tedy spíše skleničku vychutnaly.

Toto byla naše poslední zastávka. Poté Mell nabrali rodiče a vydali se vstříc Makru, kde ta moje potvůrka sehnala musli co nehorázně chci! Musím tam jet!


 Tento den jsem si náramně užila. Mé počáteční obavy byly naprosto zbytečné. Pokud Vás zajímá, jaká je Mell mimo blogový svět, tak vás potěším. Velice milá slečna s jasnými cíly, skvělými názory, velkým příběhem a radami k nezaplacení. Moc si ji vážím za to, že byla ochotna se se mnou setkat a určitě to pro mě byl den plný pohody, za který ji moc děkuju. Jsi zlatíčko Mell a už se těším na další setkání.
 

11 komentářů:

  1. Byla to ledová káva s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou (si to trošku pomotala! :D)... Ale jinak si to napsala naprosto perfektně! Já bych na to nervy neměla :D
    Mimochodem se taky strašně těším a moc ráda jsem tě poznala naživo! :* byl to úžasný den! děkuju! :)

    ReplyDelete
  2. :-) skvely napad se setkat nazivo! Do toho bych taky sla :-D zavislacky na insagramu hned di vas jdu najit a pridat. Fotky jidel jsou uchvatne :-P

    ReplyDelete
  3. Jak se tam prosim jmenujete :-D ?

    ReplyDelete
  4. ledová káva i kokosové lattéčko vypadají úžasně! stejně jako ta příloha u oběda!

    ReplyDelete
  5. Ahoj Maggie! máš krásný blog=) chci se tě zeptat, vážíš potraviny ze kterých vaříš? počítáš nutriční hodnoty jídel? díky za odpověď a měj se krásně=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, nejprve ti chci moc poděkovat za pochvalu :)
      Když vařím pro celou rodinu, tak všeho dávám tak od oka a to se snažím praktikovat i když vařím jen pro sebe. Občas si něco odvážím, ale to spíše pro kontrolu, abych toho neměla málo.
      Nutriční hodnoty nepočítám, ikdyž odhadem vím, kolik co má.
      Moc ráda jsem ti odpověděla a snad i pomohla :)

      Delete
    2. Děkuju moc, jsem ráda za odpověď. Taky odvažuju, vlastně to dělám úplně stejně jako ty=)
      kolik si sypeš třeba musli na snídani? myslíš, že pro udržování váhy stačí 50g? ještě jednou díky!

      Delete
    3. Myslím, že i když si dáš 60, tak se nic neděje :)
      Musli sypu od oka, nebo nabírám lžící a to si jich dávám minimálně pět vrchovatých ;)

      Delete
  6. Je super, že jste si to s Mell užily. Na fotkách vypadá moc moc sympaticky. :))

    ReplyDelete
  7. bydlíte kousek ode mně:) mell vypadá moc sympaticky a nechápu proč se nemá ráda!:)

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.