Tramtadadám!
Říkala jsem, že se možná ještě někdy ozvu! Ano, půl roku je hodně dlouhá doba,
ale ten odpočinek od blogování mi vcelku prospěl.
Ale o
tom tento článek nebude.
Někteří
z vás už asi zaregistrovali, že na Dáme protein se něco děje a občas se
tam objeví fotka co je dost podobná, ne-li stejná té mojí. Ti chytřejší si
určitě dali dvě a dvě dohromady. Těm co to nedošlo napovím a vlastně všem to i
tak trochu vysvětlím.
Dostala
se mi nabídka, možná spíš práce jako vrchní ochutnavač, testovač, kuchta,
recenzistka a promotérka. Fuuu, docela dlouhý výčet. Prostě budu dostávat
nějaké věcičky, se kterými budu vařit, či je jen ochutnávat a vy se tak tedy
můžete těšit na záplavu receptů a recenzí.
A
dokonce budu mít i po Vás malou nabídku- slevový kupon na 5% z nákupu. Co
pro to udělat? Jednoduché- zaregistrujete se na stránkách www.dameprotein.cz , naplníte košík a při
dokončení objednávky vložíte kód – „ maggie05 „. Dobrý ne? Ale teď už tedy k věci….
Jak už
jistě všichni víte, jsem velkou milovnicí ořechových másel. Doma mám zásobičku tří
druhů od MyProtein a na recenzi jsem dostala vytoužené Supernut butter od The
Protein Works. Dnes se tedy podíváme na
zoubek oboum značkám a budeme hodnotit jejich chuť, konzistenci, složení a i
poměr ceny ku „kyblíčku“. Jde se na to…
Začneme
tedy nám dobře známými másly od MyProtein. Ty jsou v dostání ve verzích
crunchy (=s kousky) a smooth (absolutně hladké). Mám zkušenost s oběma variantami,
ale momentálně u mě naleznete právě crunchy verze.
Konzistence: Tady je to jasné. Od smooth
varianty očekávejte dokonale tekoucí se ořechovou pastu, kterou můžete „pocákat“
své snídaňové kreace jak je libo. U crunchy už je to těžší, tak to především kvůli kouskům oříšků, takže doporučuji
na chleba či mnou oblíbený tvaroh.
Jak vidíte, nejvíc jsem ujídala z arašídového |
Chuť: Tady je to v podstatě na
každém, kdo má rád jaké oříšky. Kešu máslo je mírně nasládlé, mandlové chutná
opravdu dokonale, ale arašídové, to mě doslova šokovalo. Kdo by čekal, že může
chutnat jako tyčinka Snickers? Já tedy ne!
Složení: Mandlové i arašídové máslo je
vyrobeno čistě jen z oříšků, bez přidaných olejů, solí či cukru. Naopak u
kešu másla je malý přídavek oleje, který je ale opravdu zanedbatelný.
Cena: Opět se liší kus od kusu. Cena
arašídového se pochybuje kolem 300,- za kilo, mandlová a kešu varianta je o
nějakých 139,- dražší (což se dá očekávat, když i samotné mandle/kešu jsou
dražší než arašídy).
A teď k novince
od The Protein Works.
Tady bych
začala složením. Toto máslo kombinuje výjimečné chutě a živiny
mandlí (50%), kešu oříšků (20%) a lískových oříšku (20%) plus je obohaceno
o organické mleté lněné semínko, což z něj dělá opravdu živinovou bombu.
Konzistence: Tady jsem byla
překvapená, protože je snad ještě tekutější než máslo od MyProtein. Stačí jen
zamíchat, zabořit lžíci, vytáhnout ji a pak jen sledovat, jak ten zázrak krásně
stéká. Takže ideální na zdobení palačinek, kaší či jiných vašich výtvorů.
Chuť: V másle jsou
dominantou mandle, které tvoří 50%, ale nebojte, lískáče i kešu jsou také
cítit. Pro ty, co se obávají chuti lněného semínka mám pozitivní zprávu- já ho
tam ani nezaregistrovala. Celkově mi máslo opravdu chutnalo, protože je to chuť
nová, neotřelá a potěší všechny milovníky másel, jako jsem já.
Cena: Tady už pro některé
nastane trošku zádrhel. Cena se pohybuje od 459,- ovšem „jen“ za 500g. Ale za
ty peníze to opravdu stojí a mohu jen doporučit.
A verdikt? Kupodivu
nejasný! Já jsem člověk nerozhodný a tak nejraději másla střídám. Na kaši kešu
či supernut od TPW, do tvarohu zase mandlové a arašídové. Takže jediné co mohu
doporučit je, ať vyzkoušíte všechny a sami si najdete svého favorita.
Já tímto děkuji Dáme protein za poskytnutí máslíčka a pro vás mám tip na závěr- recept
s máslíčky!
Všichni jistě znáte Reee´s
cup. Čokoládový košíček naplněný arašídovým máslem. Ale co takhle zdravější
verzi?
·
40g
proteinu
·
2
polévkové lžíce kakaa
·
Trocha
vanilky, skořice…
·
Voda
na zředění
·
Ořechové
máslo dle preference
·
Formičky
na led nebo nějaké košíčky
Výše uvedené
ingredience, kromě másla, smíchejte. Do formičky dejte trochu čokoládové hmoty,
na to ořechové máslo, znovu onu čokoládovou hmotu. Takto připravené bonbonky
dejte ztuhnout do mrazáku.
Parádní
zdravá sladkost, když vás honí mlsná.
A
nezapomeňte- když se zaregistrujete na Dáme Protein, můžete použít slevový kupon
„maggie05“
Wow, ty košíčky jsou boží! ♥
ReplyDeleteJinak já máslíčka tuze ráda, i když teď jsem se uskromnila a občas si lupnu arašídové. Ale nemusím ho mít denně. :-) Teď ta má závislost nějak opadla. :D
Slevička se bude hodit. :P
Tak tento článek jsem asi vidět neměla :) Už asi týden přemýšlím nad koupí kešu másla a ted vidím tento článek!! A arašídové, které chutná jako snikers??? To chci! O.o :D jen ta cena mě od toho odrazuje, no:(
ReplyDeleteNo, ty ceny jsou, ale co bysme pro spokojené bříško neudělaly, že? :D
DeleteChci všechna. :'D
ReplyDeletePeanut butter cups jsem nedávno dělala, je to něco úžasnýho.. Mmm, nemám slov.♥
ten recept nakošíčky už kedysi zverejnila Bloss, nie?
ReplyDeleteVím že je kdysi dělala, ale když už nemá blog, tak těžko říct. Tento jsem našla u jedné Švédky na instagramu a trochu upravila :)
DeleteBudeš dělat i recenzi pro Aktin, jak jsi jim psala? :)
ReplyDeletePěkné srovnání...ale arašídové jako Snickerska..to asi těžko něco překoná, že? :)
Pro Aktin by to asi bylo jednorázové (pokud se teda ozvou) , tady to vypadá na něco hodně velkého :)
DeleteAno, Snickerskové máslo těžko něco překoná :D
Ta otevřená másla jsou jako otevřené truhlice s pokladem! :D <3
ReplyDeleteRecenze super, ale buráky NEJSOU OŘECHY! V redukci není arašídové máslo vhodné naopak kešu a mandlové ano.
ReplyDelete