Ještě než bude recept na cuketovou buchtu, budeme pokračovat v kouzlení s Hokkaido pyré
Budete potřebovat:
- kulatozrnnou rýži
- šalotku
- zeleninový vývar/ bujon
- Hokkaido pyré
- koření dle vlastní chuti
- vodu
- cibule nakrájená na malé kousky
Jak na to:
1.Nejprve si na olivovém oleji/másle osmahneme cibulku a pokrájenou šalotku. Až bude cibule nazlátlá, přisypeme rýži a opražíme ji.
2.Přilejeme vývar (v mém případě vodu a kostku bylinkového bujonu) a necháme vařit. Musíte neustále hlídat, aby bylo dost vody a rýže se nepřipalovala.
3. Až bude rýže uvařená, dolejte vodu podle toho, jakou konzistenci rizota chcete mít. Já raději když z toho není úplná břečka.
4. Přimýchejte pyré, dokořeňte podle chuti a chvilku polu povařte.
5. Máme hotovo! Nandejte na talíř, ozdobte šalotkou a posypte parmezánem.
Škoda, že už nemám dýni :D :(
ReplyDeleteAle ty těstoviny za to stály! :D
DeletePokud budou, nějakou ti ještě obětuju :D Ale za to mi z ní něco ukuchtíš ;) :D
DeleteMňam. Jestli se ke mně dýně dostane, určitě to zkusím. :3
ReplyDelete