Budete potřebovat:
- 250ml mléka
- 2 vejce
- Rum
- 150 ml oleje
- 200 cukru (nebo méně podle chuti)
- 300 polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 300g pyré z Hokkaidó
- Podle chuti ořechy, brusinky, skořice, hrozinky (dobré je dát i perníkové koření)
1. Vyšleháme vejce, cukr a olej. Poté přidáme mléko a rum.
2. Do této směsi zašleháme pyré z dýně a koření (nejlépe se hodí perníkové, skořice...)
3. Přidejte mouku a prášek do pečiva a znovu zamíchejte.
4. Stěrkou nebo lžící vmíchejte ořechy, hrozinky nebo cokoliv co vás napadne.
5. Vlijte do pekáčku nebo koláčové formy a pečte na 200°C dokud nebude povrch zlatavý.
Já jsem buchtu pekla na velkém plechu, ale příště zvolím menší, aby buchta byla vyšší a vláčnější.
Je výborná! <3
ReplyDeleteno nee! vypadá úžasně
ReplyDeleteMňam! Určitě vyzkouším. Dnes se chystám na mé první kynuté těsto, původně jsem chtěla dělat buchty a nakonec jsem se rozhodla pro jednodušší verzi a udělám malé svatební koláčky (škoda, že se nikdo nevdává! :D)
ReplyDeletehttp://notremondecolore.blogspot.cz/
vytahuju pyré z mražáku! :)
ReplyDeletemnam :) škoda že nemám dýni :)
ReplyDelete