Ahojte zlatíčka!
Nejprve pár poznatků z posledních dnů:
- přes den je mi takové vedro že bych nejradši spala, ale nespím
- -> to samé v noci :D
- zamilovala jsem si mražený banán, a to snad na všem
- mám nejskvělejší maminku na světě
- neztrácím hlavu a bojuju, protože chci!
Rýžový
pudink z Marks&Spencer otestován! A to s mraženým banánem a
borůvkami, Jordan´s musli a domácím arašídovým máslem. Lahoda!
Když je neskutečné vedro, není nic lepšího než dobrý
zeleninový salát. A když k němu přidáte zapečený hermelín s kořením a
chleba s bylinkovým máslem, máte naprostou pohodku v posteli jako já.
Na chalupě se
nám urodilo hned několik dýní Hokkaido. Jedna putovala i k Mell. Obvykle z ní
děláme pyré (které se dá i zamrazit „na-horší-časy“), polévku, pumpkin pie nebo
tuto skvělou buchtu! Chtěli byste recept? Ale pozor, je velice návyková. :)
A u úrody z naší chaloupky ještě zůstaneme. Tolik cuket
jako letos jsme snad ještě neměli! A ano, taky z nich pečeme nejskvělejší
buchtu (zeptejte se Mell :D), cuketové zelí a toto byl můj první pokus ji s něčím
zapéct. Moc fotogenické jídlo to zrovna není, ale za chuť jsem dostala od
maminky jedničku s hvězdičkou.
Babička se velice vyžívá v pečení dortů. Tento jsem dostala tento rok k svátku. Ale to bych nebyla já, kdybych nepřiložila ruku k dílu. Takže to srdíčko z jahod (určitě jste poznali že je to srdíčko ne? :D) jsem si vyskládala já. Jo, mám se strašně ráda!
A na závěr jedna fotka našeho vedrem unaveného hafana.
Chudák, taky mu je takové vedro jako mě. Někdy bych si ráda lehla na studenou podlahu jako on, ale ono je to tak nepohodlné.
Přes noc se nám trošku ochladilo, tak už je dobře. Pyré z hokkaido jsem sice měla v mražáku, ale večer jsem ho zase vytáhla a dnes z něj budou hokusy pokusy! Mamčin bude rizoto s hokkaido a šalvějí a já se možná pokusím o špagety s hokkaido omáčkou. Přejte nám štěstí, ať to neletí do koše. :)
ten dort vypadá náádherně :)
ReplyDeleteA byl dobrý i chuťově. Ještě aby ne když byl z jahod z naší zahrádky :)
DeleteTen rýžový pudink mám doma taky,ale ještě jsem ho nenačnula..Jinak všechno vypadá nádherně a uplně jsi mi udělala chutě na hermelín!:)
ReplyDeleteTak to je chyba která by se měla napravit. Co nejdřív ho načni, je fakt dobrý :)
DeleteJá taky tak lehávám na zemi u ledničky :D naučila jsem se to od tetinnýho psa :D
ReplyDeletegabulka-lovelygirl.blogspot.cz
To bych si už spíš lehla do té ledničky :D
Deletehrozně se mi líbí to povlečení a ten tácek :D všechno to vypadá tak krásně :)
ReplyDeleteto vedro je opravdu zničující !
mám na všechno chuť..:D co používáš za musli? :)
ReplyDeleteTo nejlepší- Jordan´s nut&seed . Je opravdu skvělé!
Deletekde je kupuješ?
DeleteZatím jsem je viděla jen v Makru
Deletenení nic lepšího než mražený banán! Vždycky ho dám na kolečka zmrazit a pak chodím kolem a pomalu (no, spíš rychle) mizí :D Brala bych jakýkoliv ověřený recept na hokkaido..máme jich teď pár doma a dnešní polévka byla naprosto luxusní :3
ReplyDeleteDoma se nám taky cukety pomátly. K obědu plněná cuketa, na večeři dušená, k tomu z ní buchta, v lednici jich máme 5 a pořád rostou:D Brzo budu potit cuketový pyré, nebo nevim :'D
Máš to všechno krásný:))
S mraženým banánem souhlasím. Je to naprosto skvělé! Obzvlášť ho dávám na mrazák když už začíná "trošku" hnědnout :D
DeleteŽe bych zavedla rubriku s recepty? Uvidím :) Záleželo by, pokud by byl zájem :)
Děkuji za pochvalu :)
máš naprostou pravdu, mražený banán je nejlepší, nechápu, že jsem ho dřív používala jen k umixování na "zmrzku", i samotný jen tak je úplně super :)
ReplyDeletehafan je jorkšírek? jestli ano, taky jednoho máme :D
Také jsem z něj dřív dělala jen zmrzku.
DeleteAno, je to jorkšírek. Máme celou rodinku- maminku a tři kluky. Vcelku rachot :D
Pyré z hokkaidó je to nejlepší pyré na celém světě. Mám ho otestované na všechny způsoby naslano, ovšem nasladko jsem ještě nic nedělala, tak šup sem s receptem na tu buchtu! :)
ReplyDeleteTak to určitě přidám recept, protože je to dokonalost :)
DeleteNo ten dort je super a buchta by mě určitě zajímala a mnoho z nás uvítá recept :)
ReplyDeleteDobře dobře, vynasnažím se :)
DeleteTen rýžový puding, to je celá plechovka jedna porce? A ohřívá se to nějak, nebo se to jí jen tak po studenu? Chutná to jako mléčná rýže?:)
ReplyDeleteMůžeš si to ohřát a nemusíš. Já to jím tak studené a je to dobré. Vcelku mi to připomíná rýži Ravenesberg. Určitě ji vyzkoušej :)
Delete