16 May 2015

Big Taste Test: Protein+ tyčinky

Dobré odpoledne!

Ve chvilkách kdy nepředstírám že se  neučím, plním si své povinnosti i jako bloggerka.
Dnes si budeme povídat o pár novinkách/nenovinkách, co se objevily na Dáme Protein. Konkrétně představím jednu super příchuť proteinu od MyProtein, horkou novinku R-Bar od Refex Nutrition a očekávanou S´mores Questku.





Proteiny už dávno nejsou jen čokoládové, vanilkové či jahodové. Existuje úžasné spektrum příchutí a každý si najde to své "pravé ořechové". Mě se dostal do ruky Pecan pie.
Očekávání byla velká a nezklamala. Pokud znáte pekanový pletenec, takový koláček z listového těsta s javorovým sirupem a pekanovými ořechy z Billy či Lidlu, zamilujete si tuto příchuť stejně jako já. Naprosto věrohodná chuť, nebe v hubě!

A o co víc, skvěle se rozmíchá a nezanechává hrudky. Jak v shakeru, tak v ranní kaši.

Pecan Pie v akci v ranní kaši. Když k tomu přidáte oblíbené ořechové máslo a Maple syrup nebo Butterscotch, jste v sedmém nebi!



Úplně nová proteinová tyčinka u nás na trhu. Výrobce slibuje tyčinku plnou bílkovin, vlákniny, s minimem přidaných látek, slazenou přírodním sladidlem a se skvělou chutí. A světe div se, povedlo se.

Složení: čokoláda-oříšek s karamelem: mléčná bílkovina 32%, Promitor™ (rozpustná kukuřičná vláknina), arašídy 19%, glycerol, kakaové máslo, voda, kakaový prášek, přírodní aroma, mořská sůl, sladidlo steviol-glykosid, barvivo Annatto, antioxidant DeltaGold® (tokotrienoly) / bílá čokoláda s meruňkoumléčná bílkovina 35%, Promitor (rozpustná kukuřičná vláknina), mandle 15%, glycerol, kakaové máslo, voda, lyofilizované meruňky 2%, přírodní aroma, látka zvýrazňující chuť a vůni kyselina citrónová, mořská sůl, sladidlo steviol-glykosid, antioxidant DeltaGold (tokotrienoly), 
Nutriční hodnoty můžete vidět na fotce, jsou dost podobné questkám či High Pro od MyProteinu. Takže krásných 20gB, 10gS (2g cukru, 9g vlákniny) a 9gT
Chuťově mi více sedla, jak jinak, čokoláda s oříškem a karamelem. Je to možná tím, že meruňky v bílé čokoláde nesnáším, ale neříkám že tyčinka byla špatná. To zas ne. Naopak plánuju zkusit bílou čokoládu s malinou. Ale zpět k věci- je super, že tyčinka nemá tu otravnou polevu jako je například u DeLuxek od Nutrendu. Tyčinka je spíše taková lepivá, mekká jako ZeroBar od Myprotein. Očekávejte i kousky ovoce či "čokolády" uvnitř tyčinky. A rozhodně zkuste tyčinku na chvilku šoupnout do mikrovlnky či trouby. To je potom jiná liga.

Takže za chuť i složení palec hore, ale ta cena! Za tu by výrobci u mě dostali za uši.



Tak na tohoto mazlíka  jsem čekala strašně dlouho! Vlastně od té doby, co byl v zahraničí představen. A dočkala jsem se.

Složení i hodnoty jsou naprosto totožné jako u ostatních questek, takže se kdyžtak můžete podívat zpětně k osvěžení paměti SEM.
Ty kousky jsou na tom to nejlepší!
Co se chuti týče, tyčinka by měla být směskou sušenky, marsmallow a čokolády. Což taky je a ve výsledku to dává slaďárnu větší než ostatní příchutě které jsem od Questu vyzkoušela. Ale teď to byl hotový balzám na nervy. Takže za vyzkoušení určitě stojí a řadí se k těm povedenějším příchutím, co si u mě najdou své místo (hned vedle double chocolate chunk a orea).

Tak, doufám že jsem vás trošku navnadila a něco z toho zkusíte.
A já se vrhám zpět k hromadě papírů, protože bohužel maturita z proteinologie, tyčinkologie či blogologie neexistuje a nezbývá mi nic jiného, než doufat, že brzo budu mít od veškeré té češtiny klid.

Stále platí sleva 5% pokud se zaregistrujete a při nákupu použijete kód "maggie05"

11 komentářů:

  1. Hm, tak tato příchuť proteinu vypadá rozhodně zajímavě! :)
    Tyčinky mají opravdu příjemné složení a jestli mají konzistenci jako Zero Bar, tak šup sem s nimi :D Ceny proteinovek jsou celkově hrůzné! Novou questku neznám, ale nemám ráda marshmallow, tak by mě asi ani neoslovila..

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. K čemu je ti syrovátkový izolát, když necvičíš, to opravdu nechápu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Někdo tady asi nechápe, že si zřejmě nevybírá co dostane na recenzi....Ty kdybys dostal/a něco zadarmo, ikdyž to tolik nepotřebuješ, odmítl/a bys? Myslím že ne

      Delete
  3. S'moreska vypadá dobře ty jooo, ale asi do ní nepůjdu, s marshmallow nejsme velcí kamarádi :D
    Jinak hodně štěstí u maturity, to zvládnete! :)

    ReplyDelete
  4. škoda, že nejsou rovnou uvedené i ceny, zajímaly by mě, ale zas jsem líná dohledávat :D

    ReplyDelete
  5. jaký jsou nutriční hodnoty toho proteinu prosím? všude uváděj u isolátu jen hodnotu pro protein bez příchutě. Díky

    ReplyDelete
  6. Chystám se díky Tvé recenzi Pecan Pie objednat! :D Bude to můj první styk s proteinem :D Doporučuješ mi ho, nebo upřednostníš jiný?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem s ním naprosto spokojená :) Sice mám raději protein od Fitnessguru, ale ten tady v česku neseženeš :)

      Delete
  7. aHOJ Maggie,chci se zeptat,také potřebuji nabrat (a pomalinku i nabírám:D),ale zajímá mě, ty po celou dobu přibírání i cvičíš?Pokud ano,mužu se zeptat co/jak, jak dlouho, s čím...? :) děkuju ti moc, jsi mi inspirací=)

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.