10 April 2015

Souboj ořechových másel a Reese´s cup

Tramtadadám! Říkala jsem, že se možná ještě někdy ozvu! Ano, půl roku je hodně dlouhá doba, ale ten odpočinek od blogování mi vcelku prospěl.
Ale o tom tento článek nebude.

Někteří z vás už asi zaregistrovali, že na Dáme protein se něco děje a občas se tam objeví fotka co je dost podobná, ne-li stejná té mojí. Ti chytřejší si určitě dali dvě a dvě dohromady. Těm co to nedošlo napovím a vlastně všem to i tak trochu vysvětlím.
Dostala se mi nabídka, možná spíš práce jako vrchní ochutnavač, testovač, kuchta, recenzistka a promotérka. Fuuu, docela dlouhý výčet. Prostě budu dostávat nějaké věcičky, se kterými budu vařit, či je jen ochutnávat a vy se tak tedy můžete těšit na záplavu receptů a recenzí.
A dokonce budu mít i po Vás malou nabídku- slevový kupon na 5% z nákupu. Co pro to udělat? Jednoduché- zaregistrujete se na stránkách www.dameprotein.cz , naplníte košík a při dokončení objednávky vložíte kód – „ maggie05 „. Dobrý ne? Ale teď už tedy k věci….


Jak už jistě všichni víte, jsem velkou milovnicí ořechových másel. Doma mám zásobičku tří druhů od MyProtein a na recenzi jsem dostala vytoužené Supernut butter od The Protein Works.  Dnes se tedy podíváme na zoubek oboum značkám a budeme hodnotit jejich chuť, konzistenci, složení a i poměr ceny ku „kyblíčku“. Jde se na to…

Začneme tedy nám dobře známými másly od MyProtein. Ty jsou v dostání ve verzích crunchy (=s kousky) a smooth (absolutně hladké). Mám zkušenost s oběma variantami, ale momentálně u mě naleznete právě crunchy verze.


Konzistence: Tady je to jasné. Od smooth varianty očekávejte dokonale tekoucí se ořechovou pastu, kterou můžete „pocákat“ své snídaňové kreace jak je libo. U crunchy už je to těžší, tak to především kvůli kouskům oříšků, takže doporučuji na chleba či mnou oblíbený tvaroh.

Jak vidíte, nejvíc jsem ujídala z arašídového

Chuť: Tady je to v podstatě na každém, kdo má rád jaké oříšky. Kešu máslo je mírně nasládlé, mandlové chutná opravdu dokonale, ale arašídové, to mě doslova šokovalo. Kdo by čekal, že může chutnat jako tyčinka Snickers? Já tedy ne! 

Složení: Mandlové i arašídové máslo je vyrobeno čistě jen z oříšků, bez přidaných olejů, solí či cukru. Naopak u kešu másla je malý přídavek oleje, který je ale opravdu zanedbatelný.

Cena: Opět se liší kus od kusu. Cena arašídového se pochybuje kolem 300,- za kilo, mandlová a kešu varianta je o nějakých 139,- dražší (což se dá očekávat, když i samotné mandle/kešu jsou dražší než arašídy).

A teď k novince od The Protein Works.

Tady bych začala složením.  Toto máslo kombinuje výjimečné chutě a živiny mandlí (50%), kešu oříšků (20%) a lískových oříšku (20%) plus je obohaceno o organické mleté lněné semínko, což z něj dělá opravdu živinovou bombu.

Konzistence: Tady jsem byla překvapená, protože je snad ještě tekutější než máslo od MyProtein. Stačí jen zamíchat, zabořit lžíci, vytáhnout ji a pak jen sledovat, jak ten zázrak krásně stéká. Takže ideální na zdobení palačinek, kaší či jiných vašich výtvorů.

Nááádherně teče

Chuť: V másle jsou dominantou mandle, které tvoří 50%, ale nebojte, lískáče i kešu jsou také cítit. Pro ty, co se obávají chuti lněného semínka mám pozitivní zprávu- já ho tam ani nezaregistrovala. Celkově mi máslo opravdu chutnalo, protože je to chuť nová, neotřelá a potěší všechny milovníky másel, jako jsem já.

Cena: Tady už pro některé nastane trošku zádrhel. Cena se pohybuje od 459,- ovšem „jen“ za 500g. Ale za ty peníze to opravdu stojí a mohu jen doporučit.

A verdikt? Kupodivu nejasný! Já jsem člověk nerozhodný a tak nejraději másla střídám. Na kaši kešu či supernut od TPW, do tvarohu zase mandlové a arašídové. Takže jediné co mohu doporučit je, ať vyzkoušíte všechny a sami si najdete svého favorita.

Já tímto děkuji Dáme protein za poskytnutí máslíčka a pro vás mám tip na závěr- recept s máslíčky!

Všichni jistě znáte Reee´s cup. Čokoládový košíček naplněný arašídovým máslem. Ale co takhle zdravější verzi?

·         40g proteinu
·         2 polévkové lžíce kakaa
·         Trocha vanilky, skořice…
·         Voda na zředění
·         Ořechové máslo dle preference
·         Formičky na led nebo nějaké košíčky


Výše uvedené ingredience, kromě másla, smíchejte. Do formičky dejte trochu čokoládové hmoty, na to ořechové máslo, znovu onu čokoládovou hmotu. Takto připravené bonbonky dejte ztuhnout do mrazáku.
Parádní zdravá sladkost, když vás honí mlsná.


A nezapomeňte- když se zaregistrujete na Dáme Protein, můžete použít slevový kupon „maggie05“

10 komentářů:

  1. Wow, ty košíčky jsou boží! ♥
    Jinak já máslíčka tuze ráda, i když teď jsem se uskromnila a občas si lupnu arašídové. Ale nemusím ho mít denně. :-) Teď ta má závislost nějak opadla. :D
    Slevička se bude hodit. :P

    ReplyDelete
  2. Tak tento článek jsem asi vidět neměla :) Už asi týden přemýšlím nad koupí kešu másla a ted vidím tento článek!! A arašídové, které chutná jako snikers??? To chci! O.o :D jen ta cena mě od toho odrazuje, no:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, ty ceny jsou, ale co bysme pro spokojené bříško neudělaly, že? :D

      Delete
  3. Chci všechna. :'D
    Peanut butter cups jsem nedávno dělala, je to něco úžasnýho.. Mmm, nemám slov.♥

    ReplyDelete
  4. ten recept nakošíčky už kedysi zverejnila Bloss, nie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vím že je kdysi dělala, ale když už nemá blog, tak těžko říct. Tento jsem našla u jedné Švédky na instagramu a trochu upravila :)

      Delete
  5. Budeš dělat i recenzi pro Aktin, jak jsi jim psala? :)
    Pěkné srovnání...ale arašídové jako Snickerska..to asi těžko něco překoná, že? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pro Aktin by to asi bylo jednorázové (pokud se teda ozvou) , tady to vypadá na něco hodně velkého :)
      Ano, Snickerskové máslo těžko něco překoná :D

      Delete
  6. Ta otevřená másla jsou jako otevřené truhlice s pokladem! :D <3

    ReplyDelete
  7. Recenze super, ale buráky NEJSOU OŘECHY! V redukci není arašídové máslo vhodné naopak kešu a mandlové ano.

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.