11 April 2015

Království proteinových tyčinek


Všichni je známe, všichni je milujeme. Jsou naší oblíbenou svačinkou či sladkou tečkou po obědě. Proteinovek jsem vyzkoušela snad tucty, ale asi jako každý jsem si vyhranila své favority... 

skromné proteinové království
Dnes se tedy podíváme na mé čtyři oblíbence, u kterých vás seznámím s jejich hodnotami, složením, mám celkovým dojmem a taky samozřejmě cenou.
 Za poskytnutí "vzorečku" opět vděčím Dáme Protein 



Nutrend DeLuxe
Nutriční hodnoty: 19,7g S (3g cukry), 8g T, 17,9 B


Složení: poleva kakaovo-mléčná (sladidlo maltitol, ztužený rostlinný tuk, kakao,mléko, syrovátka, emulgátory sójový lecitin a E 476, aroma), Actilight - frukto-oligosacharidový sirup, sladidlo maltitolový sirup, extrudát (syrovátkový proteinový izolát, rýžová mouka, emulgátor sójový lecitin), mléčný proteinový izolát, hovězí hydrolyzát želatiny, sójový proteinový izolát, rostlinný tuk (palmojádrový, palmový, bambucký), krém s příchutí vanilky (sladidlo maltitol, rostlinný tuk, syrovátka, mléko, emulgátor sójový lecitin, aroma, barvivo E 160c), zvlhčující látka glycerin, akáciová guma, emulgátor řepkový lecitin, aroma a přírodní aroma, sladidlo steviol-glykosidy, barvivo beta-karoten.

Hodnocení: Mám odzkoušené skoro všechny příchutě a některé dobré, některé špatné. K těm lepším bych řadila veškeré čokoládové a pomerančovo-kokosový dortík. Zbytek už měl trochu „chemický ocas“. Tyčinka je krásně měkká, ve spodní vrstvě jsou jakoby křupinky. Je obalena v „čoko polevě“, která mi příjde trochu nadbytečná a chuťově ne moc dobrá.  

Cena: 45,-


MyProtein Zero Bar
Nutriční hodnoty: 2,6g S (2,4 cukry), 6,2g T, 20,2 B


Složení: protein, isomalto-oligosacharidy, plnidlo (polydextróza), oligofruktóza, slunečnicový olej, kakaové kousky, shortcake (3,2%) (pšeničná mouka (lepek), rostlinný tuk (řepkový olej, palmový olej), cukr, sůl, hydrogenuhličitan sodný, hydrogenuhličitan amonný, nízkotučné kakao, aromata, sůl, sladidlo (steviolové glykosidy).

Hodnocení: Vidíte ty hodnoty? Hotová báseň pro dietáře! MyProtein se pochlapil a vyrobil krásně měkounké tyčinky, které se ani nelepí na patro. Citronový dort má opravdu chuť citronů, žádná chemie. Cookie zase obsahuje kousky „sušenek“, takže pokud hledáte něco i s kousky, volte právě tuto příchuť.
Cena: 59,-

MyProtein High Pro Deluxe  Caramel&Hazelnut
Nutriční hodnoty: 21,1g S (5,3g cukry), 7,9g T, 24,8g B



Složení: Proteinová složka (mléčné bílkoviny, syrovátkový proteinový koncentrát)mléčná čokoláda ochucená Coating (14%) (sladidla: Isomaltsukralózaneztužený palmový olejsušená syrovátkaodtučněný kakaový prášek, pšeničná mouka, emulgátory: sojový lecitinE476aroma)glycerin, hydrolyzovaná želatinaPolydextrosa sirup, karamel (10%) (slazené kondenzované mléko, glukózový sirup, neztužený rostlinný tuk, cukr, karamelizovaný sirup, emulgátor: E471sůl, přírodní máslo Flavour), Lískové oříšky (3,5%), arabská gumamaltodextrinčástečně invertní cukrnatý sirup, látky určené k aromatizaci, sůl, sladidlo (sukralóza).

Hodnocení: Když jsem ji otevřela, byla jsem trochu skeptická. Čokoládová poleva? To zas bude, pomyslela jsem si. Ale ejhle! Hned po prvním kousanci jsem padla blahem. Opět měkká tyčinka, poleva chuťov dobrá, uvnitř táhnoucí se „karamel“ a občas nějaký ten oříšek. Taková méně sladká Snickerska, co bych si klidně dala každý den.

Cena: 58,-

Questbar
Nutriční hodnoty: 24g S (1g cukry), 5g T, 21 B



Složení: Proteinový koncentrát (Syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin) ,
oligosacharidy ( 100 % Přírodní probiotická vláknina), mandle, voda, jablka, přírodní
aroma, mořská sůl, luo-chan-kuo sukralóza
oligosacharidy jsou 100% přírodní probiotická vlákna, pocházející z rostlinných zdrojů.

Hodnocení: Myslím, že Questky znají snad opravdu všichni. Jsou sice trošku tvrdší, ale právě proto je mám ráda- že se nelepí. Nejlepší jsou ty čokoládové, kde najdete pořádné kousky (to já tuze ráda, třeba taková doubl chocolate chunk!). Ale ani ovocné nejsou špatné, třeba takový citronový koláč či jahodový cheesecake. Mnoho lidí si je rádo rozpéká v troubě či mikrovlnce, ale s tím zkušenost ještě nemám. Každopádně mají největší škálu příchutí a každý si jistě vybere tu svou.

Cena: 58,-

Questky i HighPro naleznete u nás v e-shopu, Zero Bar připravujeme :) A nezapomeňte- po registraci můžete použít slevový kupon "maggie05" :)

13 komentářů:

  1. Ahoj Maggie, nepresunul sa teraz dámeprotein na nutrinoid? neviem či už ten nový funguje alebo mám objednávať na dameprotein.cz… nevieš náhodou? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oba dva e-shopy jsou funkční- jen dameprotein má nového majitele :) Takže stále můžeš objednávat z dameprotien (o dva články níž máš slevový kupon na 5%) :)

      Delete
  2. Nevidím smysl v tom, proč holka léčíčí se z anorexie konzumuje proteinové tyčinky. Nízkosacharidové a nízkotučné .... Vendy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nevidím důvod proc by nemohla kdyz do toho jí i normální jídla a je kousek od konečné války.
      Spis tady někdo závidí a nepřeje jí to

      Delete
    2. Někdo tady těžce závidí a chtěl by taky...
      Neřekla bych, ze ty tyčinky jsou zrovna low fat a low carb, pořad lepší než aby jak ostatní "probíhající" slečny jedla suchary se zeleninou

      Delete
  3. a co jí jako mám závidět? buďte prosím konkrétní. V.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak třeba už jen to, že vůbec něco dostala na recenzi

      Delete
  4. nemusím nic nedostávat, protože si to koupím za svoje. takže asi tak.

    ReplyDelete
  5. Já chci taky testovat :) Dobrovolně se hlásím! :D ale ne. To my bar zero bych chtěla hrozně zkusit, když to tolik lidí chválí! snad jednou:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No jo, testovat by chtěl každý :D Ale zatím dalšího do party nehledáme :)

      Delete
    2. Boze ty jsi tak namysleni --> "nehledame". Tak se treba pos. z toho, ze si te jednou nekdo vybral na velky testovani :-D Myslim, ze nejsi prvni ani posledni blogerka...
      Eva.

      Delete
    3. Nevím co je na tom namyšleného Evo. Jen jsem zkonstatovala fakt. A s Dáme Protein to není jen o testování a jednorázové. Jsem součást týmu, pomáhám se soutěžemi, výběrem sortimentu apod. Takže když nevíš celou pravdu, tak se příště zdrž komentáře

      Delete
    4. Eva: čeština být tvůj kobylek co? A co na to že to zde Magg napsala? Nijak namyšlené mi to nepříjde. Spíš v tom opět vidím závist někoho, kdo by taky chtěl. Pája H.

      Delete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.