17 November 2014

Dear Saint Nicholas

Zdravíčko!

Dnes tady oxiduju s trochu netradičním článkem- přání panu Mikuláši. Jó, asi si klepete na čelíčko, co to zas tu Maggie napadlo, že toto nedělají ani malé děti,
Každý rok jsem dostávala hafo čokolád, sušenek, Toffifee, oříšků v čokoládě a spousty dalšího, až by se při pohledu na tu nadílku kdejakému dietologovi udělalo špatně.

Já jsem se změnila, změnily se i tedy mé priority a chutě, takže letos bych si přála nadílku trochu odlišnou než jaká bývala (ale šokolate očekávám taky abyste si nemysleli!).



Začneme něčím, bez čeho se teď už neobejdu- vločky! Těch nemám nikdy dost. Na netu jsem dokonce našla 3kg pytlík, což by se mi dost líbilo, ale i tak cenově nejlépe výjdou ty Lídkácké (obzvlášť když jsou ve slevě) a nemusí se platit aspoň žádné poštovné.
A aby těch vloček nebylo málo, sešly by se i třeba takové teffeové, jáhlové, rýžové nebo i pohankové. Zjistila jsem totiž, že mi kaše chutná nejvíce, když je 50:50 (tedy ovesné : jiné vločky). Rozmlsaná to Maggie!

A nebyla bych to já, máslíčková královna, abych nechtěla máslíčko. A to nejlépe všechny tři! Ale jelikož nejsme milionáři a já jsem skromné dítě (haha), vystačila bych si s mandlovým nebo arašídovým (a další mi můžou darovat k Vánocům :D )

Když už jsme u snídanění, našla jsem si nový ranní rituál- místo kávy zelený čaj. Bez něj si už ráno neumím představit a "normálně" fungovat.

Co se u nás doma objevuje zřídkakdy jsou mé oblíbené batáty. Ideální příloha rychlá za 3-4 minutky a to bez práce. Oproti obyčejným bramborům je to vždy fajn změna a navíc jsou i zdraví více prospěšné (prý). 

O Questky nemá cenu prosit, protože v tomto doma moc oporu nemám, takže buď si budu muset nadělit sama a nebo doufat v anonymního dárce (adresu kam můžete posílat Vám klidně pošlu :* :D)

A abyste si nemysleli, že jsem naprostý suchar, co si nedopřeje, tak i můj mlsný jazýček by nějakou tu čokínu ocenil. Nejsem moc vybíravá, ale mezi mé favority patří Lindtky, Milka Oreo a nebo Schogettenky ♥

No a to je vše, vážení. Čekali jste něco takového? A co obvykle dostáváte vy? Nebo co byste si přáli letos za okýnkem najít? Taky voláte po změně?

Užívejte dnešního volného dne.

Pac a pusu Maggie :*




12 komentářů:

  1. Krásná přání :) mě stačí ovoce, zeleninka, jogurtky a vločky :*

    ReplyDelete
  2. Super přání :) Já už jsem babičce nahlásila ať mi nekupuje žádné čokoládky apod :D říkala jsem jí, že když už, tak nějakou čokoládu s vyšším obsahem kakaa a nebo proteinové tyčinky :D

    ReplyDelete
  3. Ještě že ten Mikuláš sem nechodí :-))))) Ivča

    ReplyDelete
  4. Nedostávám nic..(už jsem na to stará - 23 :D), ale kdybych měla přání, vypadala by stejně jako tvá + kopa oříšků :) jsem zvědavá, zda se pak svěříš "po", co jsi dostala =)
    ale brambory (batáty) se dávají jen zlobivým..tak nevím, zda na ně máš nárok :D

    ReplyDelete
  5. Je mi 23, ale punčošku za oknem vždycky mám, tak snad i letos, jinak bych byla hodně zklamaná! :D
    Většinou je tam nějaká ta šokolate, což samozřejmě velice ocením :D A zásilku máslíčka očekávám v nejbližších dnech, míří ke mně kyblík kešu! :D

    ReplyDelete
  6. Myslím, že si můžeme podat ruku :D. Je neskutečné jak ten čas letí, přijde mi to jako chvilka co byly Vánoce 2013 :)

    ReplyDelete
  7. Hmm když to tak čtu, začíná se mi chtít fňukat, že už ke mně Mikuláš nějaký ten rok nechodí :D

    ReplyDelete
  8. brala bych úplně stejné věci, zelený čaj a vločky jsou taková vždy hodící se klasika, o máslíčkách ani nemluvě :D
    jinak já k Mikuláši nedostávám nic, a možná díkybohu, čokolády aktuálně do svého jídelníčku zkouším nezařazovat :D

    ReplyDelete
  9. Já bych si tvůj seznam zkopírovala a vyvěsila taky :D ale musím říct, že mám jistou naději, že mi budou naděleny questky, juch juch ^^

    ReplyDelete
  10. Tak já jsem si tento rok taky "vybrala" trochu jiného Mikuláše, zdravějšího...Ale samozřejmě se tam nějaká ta šokolate objevila (Schogetten kokosová - to je prostě ráj <3 )...A ještě jsem si (to už sama) nadělali oříšky v čokoládě / karobu, člověka to jednou za sto let nezabije :) A za peníze z Vánoc si zřejmě koupím kešu máslo nebo mandlové (nebo oboje :D ) - vychází to velice levně - u nás ve zdravé výživě měli 250g mandlového másla za 340 Kč - ještě teď jsem z toho mimo ! :D :) Arašídové nee, to mám nejraději z Lidlu :) A je pravda, že vločky tam mají nejlepší :) A s těma Questkama se shodneme - taky doma nemám podporu :-/ Takže to si taky nadělím sama.... :-( :) :D
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  11. I když mi táhne na 23, tak mikulášskou nadílku mám pořád a dokonce nechybí čokoládový adventní kalendář s čokoládkami :D Ale, vždycky dostanu od babiček miliardu čokolád, figurek a všeho typického:D Občas ale Mikuláš alá mamina potěší i něčím zdravějším, no...dá-li se to tak nazvat, ale letos mezi sekci "zdravý netradiční" mikuláš patřily asi jen sójové kostky, které ale miluju a jsem zásobena vždy a stále a také různé Bebe a Emco sušenky, což se hodí jako svačinky do školy:-)
    Ale za takové máslíčko a jiné podobné bych byla samozřejmě tisíckrat raději, ale jsem skromná, vážím si i toho mála, čím mě ostatní chtějí potěšit^^ :)
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz
    PS: navíc jsme si asi jako jedny z mála dost podobné v tom, že obě "musíme" přibrat!:-))^^

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.