20 May 2014

8. Fitfam Bakers- Jen tak na chuť...

Jsou za námi dva týdny a já se poctivě hlásím se splněnou výzvou pro Fitfam Bakers.

Bloss napadlo téma Jen tak na chuť. Takže vcelku jednoduchý úkol. Často mě honí mlsná, tak jsem si trošku zaexperimentovala a uklohnila hned tři věcičky. Zvědaví? 


Kokosový chia pudink


1/3 hrnku chia semínek
½ hrnku kokosového mléka (nejlépe domácí)
1 banán (půl si nechte na ozdobu)
Oříšky a datlový sirup na zdobení

Toto by se dalo zvládnout i bez postupu, ale tak kdyby náhodou…
V misce rozmačkáme půlku banánu, přidáme chia semínka a promícháme. Nalijeme kokosové mléko, znova promícháme a dáme do lednice chladit.
Před podáváním ozdobíme druhou půlkou banánu, pokapeme datlovým sirupem a přihodíme hrst oříšků (nebo pořádnou lžíci máslíčka).


Avokádové kuličky

1 avokádo
3 lžíce karobu/kakaa
2 lžíce datlového sirupu (nebo jiného tekutého sladidla)
Odměrka proteinu
Kokos


Avokádo rozmačkáme, přidáme karob, protein, datlový sirup a patláme a patláme. Poté přisypeme kokos, abychom dosáhli konzistence k tvarování kuliček. Ty naskládáme na talíř a dáme chladit do ledničky.



Šmakouní krém

Přírodní Shmaky
Banán
Datlový sirup
Mléko
Volitelné- kakao, skořice, kokos, marmeláda

Opět easy-peasy postup na něco rychlého když vás honí mlsná.
Do misky natrháme Shmakyho, přidáme nakrájený banán, osladíme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle potřeby přilijte mléko. Dále už je na vás co tam přidáte- kokos, kakao, skořici... Cokoliv vás napadne.

    Ochucený čoko kapkami od MyProtein s jablíčkem, mandlovým máslem (nečekaně od MyProtein) a lattéčkem-> ideálka na tyto upršené dny


11 komentářů:

  1. Parádní, vždy mi inspiruješ.

    ReplyDelete
  2. Jee, vypadá to úžasně! :3 nechápu, jak někdo může tvrdit, že jíst zdravě je nuda :D určitě vše vyzkouším :)) to latté máš z kávovaru, že? :D :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano- máme Nespresso :) Ale tentokrát jsem byla zdechlá si našlehat mléčnou pěnu, tak jsem tam to mléko jen nalila :D

      Delete
    2. se máš.. :) mně už to obyčejné rozpustné kafe přestává chutnat :D :(

      Delete
  3. Puding i kuličky bych si hned dala.♥

    ReplyDelete
  4. Který šmakoun jsi prosím měla? :) Oni jsou dva druhy..a ten jeden je dost slaný, tak si to z něj moc neumím představit :) děkuji

    ReplyDelete
  5. Shmaky jsou jen dva druhy- normální a uzený. Já měla toho normálního :) Pak ještě existuje Šmakoun, ale z toho to není ;)

    ReplyDelete
  6. Právě proto se ptám..ten shmaky je totiž slaný a má tam přidané zeleninové aroma..ale očividně to nevadilo, když jsi jej udělala i na sladko :)

    ReplyDelete
  7. Tak chia pudink je zajímavá záležitost pro mě. :D Před chvílí jsem ho dojedla. Ještě jsem tam teda přisypala skořici a přidala trochu vanilky. Prvně jsem zkoušela jen tak, ale moc mi to nechutnalo. :D Tak jsem ten zbytek dosladila kouskem banánu a hned to byla jinší mňamka. :)) Ale stejně mi to přijde takové... zvláštní. :D

    ReplyDelete
  8. Asi ty chia semínka taky vyzkouším, když je všichni tak vychvalují.

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.