03 September 2013

Wake me up when school ends

Zastřelte mě někdo!

Jsem ve škole sotva dva dny a už toho mám plné kecky. Ale má to výhodu- příjde mi snažší jíst, ale nevýhoda jsou ti lidé kolem. Příjde mi, že opravdu zírají. Jak na mě, tak na to co jím. Ale zvládla jsem to a jsem na sebe hrdá! Sice jsem se chvílemi cítila mizerně, ale je to cesta k vítězství.

Včera jsem se pustila do kuchtění kaše do zásoby. Toho bordelu si prosím nevšímejte :D Použila jsem ovesné vločky a vícezrnnou kaši (díky anonyme z ASKu u Bloss!) a otestovala pro mě neznámé sojové mléko.

A tady je výsledek. Se zmraženým ovocem z chaloupky a kokosovým máslem které mi na tom trošku víc ztuhlo. Příště si kaši ještě naředím, protože z toho vznikla jedna velká koule, která šla špatně oddělit :D

 A svačíme! Wheat bisks, broskve, vanilkový Provamel, Jordan´s muesli, znova broskve a máslíčko. Po cestě do školy se mi to samovolně protřepalo, takže paráda. 

První krabičkový oběd! Bulgur s bylinkovým tofu, dušenou zeleninou a kokosovým mlékem. Ještě že byla paní v bufetu tak hodná a ohřála mi to. Ale i postudenu by to určitě bylo dobré :)

Mrkej na drát Bloss. Můj úžasný termohrnek ze Starbucksu, ve kterém se nachází oříškové kafe se sojovým mlékem. Bez ranní kávy mě do školy nikdo nedostane! Ale dnes jsme s holkama udělaly super objev- nové automaty na kafe! Takže kdyby byla krize, vím kam jít.

Nejraději vařím ze zbytků aneb říkejte mi královna improvizace. Když jsem přišla ze školy, čekala na mě mamka s uvařeným obědem. A co mi z něj zbylo, putovalo také do večeře. Takže rýže, krůta a dušená cuketa s rajčaty. Mňam!  Teď se omlouvám mamince, ale vařím si líp (promiň mami :*) :D

Tak to by bylo aktuálně z mého stravování. Cítím se mizerně, ale věřím že to přejde a bude líp. Nejradši bych byla sama, ale všeci se okolo mě motají a pak jsem nevrlá. No jo, hlava je svině. Musíme to všichni vydržet. 

Ale i tak se musím za dnešek pochválit. Měla jsem úděsný strach, úděsnou nechuť to jíst před ostatními a pak ten oběd doma... Nevrlá, nasraná, nejradši bych to ze sebe dostala, ale neudělám to. Uhhh, už radši mlčím, nebo zase schytám komentář od anonyma že si jen stěžuju a že jsem pitomá anorektička. No a co! Můj blog, moje kecy a výlevy. Tak se za to hluboce omlouvám.

A taky víte co mě sprominutím sere? Vážení se třikrát týdně! Sakra proč? To to nestačí v pondělí a pátek? Fajn, beru že mamča chce mít přehled, ale vždycky mě to tak neskutečně vytočí, že mám jen "jeden den volna" mezi vážením. Pfff. Jako klidně třikrát do týdne, ale středu bych se třeba vážila sama pro sebe a jen řekla "dobré" nebo "posrala jsem to, jsem neschopná". Už to mám v hlavě srovnané a nechci (a ani nehodlám) jí o váze lhát.

Asi si dám sprchu na uklidnění a konečně si nalakuju nehty.
Vaše vynervovaná a dnes trochu více sprostá Maggs

35 komentářů:

  1. Dneska jsem měla podobnou svačinu do školy. Mám to stejně, ve třídě se necítím dobře, přijde mi, že na mě každej čumí a s nikým se nedokážu bavit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bavit se s nimi mi nedělá problém, ale prostě je to nepříjemné když jíš a každý zkoumá co to vlastně jíš a upřeně hledí na tebe, pak na sklenici, zas na tebe....

      Delete
  2. Maggie,tak časté vážení ani k ničemu nevede. Zvlášť nám holkám váha hodně kolísá,takže jednou do týdne by to bohatě stačilo. Zkus to mamce vysvětlit;)
    Jinak k tomu zbytku..Ze začátku mi taky bylo hodně nepříjemné jíst před ostatními,měla jsem pocit,že na mě všichni čučí. Ale zvykneš si..Teď jsem naopak ráda,když můžu u stolu sedět s někým a jídlo tak povýšit na příjemnou společenskou událost:)
    Moc ti držím palce!<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Pokusím se, tak jako už mnohokrát. Já jsem toho názoru, že prostě váha může dost kolísat a k čemu mi bude, když třeba ve středu budu mít o kilo víc/míň jak v pondělí a v pátek to bude úplně jiné. Netrvám na tom jedenkrát týdně, klidně těch dvakrát pro klid mamčiné duše, ale třikrát mi opravdu jde dost na nervy.
      Doma mi to až takový problém nedělá. S rodiči se snažíme alespoň obědvat spolu o víkendech/ když jsme všichni doma. Bohužel každý ráno vstáváme jinak a každý snídá něco úplně jiného :D Ale srašně se mi líbí jak v těch filmech se nadělají toasty/ovesné kaše/lívance a tak jedí všichni spolu.
      Ale ve škole je to prostě jiné. Jim je jedno co sní, klidně mají na svačinu i oběd nějakou tu bagetu co si tam koupí v bufetu a je jim to jedno, ale jakmile někdo příjde s něčím "podezřelým" už hledí. Snad mě chápeš :D
      Děkuji moc :)

      Delete
  3. Nejlepší název :D Bojuj, to zvládneš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju Veru :) Budu bojovat, nemám ve zvyku něco vzdávat :)

      Delete
  4. skvělý název článku :D a moc ti držím palce, ať to zvládáš !!! sama to znám, že hlava je sviňa a mrcha a bitch, ale ty vyhrajeeeeš !!! zvlášť když si kuchtíš tak úžasné jídlo ;D (ne fakt nad tvým instagramem mi vždycky slina ukápne :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ježiš, děkuju moc :) Mamku nejspíš má jídla zrovna moc neuchvacují, ale tak hlavně že chutná mě a jím :)
      No prosimtě, moc mě nepřechval. Myslím že všichni slintáme nad instagramama všech a nejradši bysme si ty jídla prohazovali :D

      Delete
    2. och, kdyby fungovalo něco jako v Charlie and the chocolate factory, že si můžeš šáhnout do telefonu a hrábnout si pro to jídlo na obrazovce :DD

      Delete
    3. Kdyby :D To byc byla vykradačka Instagramů :D

      Delete
  5. Jojo, dnes sem prospala hodinu matiky.. A to z ní mám seminááář! :D Hajzle.. Chci taky hrnekk :/
    Jinak, přidej na svačince! :) Zvládneš to, neboj! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já zase spoláky :D Ještě že toho učitele nemám i ze semináře :D No jo, někdy ti ho třeba dám ohmatat aby sis zažila ten supr pocit. Nebo ti uvařím do něj kafe. A nebo tě taky můžu pozvat na kafe z toho bílého hrnku :D Jo, provokatérka Maggie válí :D
      Rozkaz šéfová :*

      Delete
  6. Držím palce Maggie!! Jinak jaké je to mléko? Kde ho seženu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji Luci :)
      Mě chutná, na to že jsem si strašně navykla na mandlové, tak toto je také skvělé. Kupovala jsem ho ve zdravé výživě, ale vím že se prodává v Kauflandu a možná i v Intersparu (ale tím si nejsem jistá) :)

      Delete
  7. Jsi náš bojovník a hrozně se mi líbí, jak se snažíš přibrat zdravě a mít jídla vyvážená! Jsi fakt šikovná, obdivuji tvojí trpělivost a to, že se chceš vyléčit. Mamka to s tebou myslí dobře, však ví :).
    Neboj se toho jezení před ostatními. Víš, vždycky jsem hodně hleděla na to, co si o mně ostatní myslí, ale od doby, co jsem trochu starší a nemám okolo sebe dvě kamarádky ze základky, bez kterých bych nešla ani na záchod, jsem jiná a celkově samostatnější a na to, co si lidé myslí, už vůbec nekoukám. Jsem svá, někdy až moc, ale mám to ráda :)
    Cchci se zeptat, odkud máš tohle sójové mléko? Takovou značku jsem ještě neviděla. Jinak nechápu, co vám tak chutná na tom mraženém ovoci :D Jo, rozmixovat v létě, to je dobré, ale na horkou kaši? Mě by z toho trnuly zuby :D a mít ho zmrzlé a křupavé - vůbec si neužiju tu chuť dobrého ovoce. Tak v čem je to kouzlo, kkteré asi nechápu? :D
    Měj se krásně a hlavu vzhůru ještě víc!! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju Donuško :)
      Ono je to možná i tím, že prostě jím něco jiného než oni a jsem pro ně "divná" :D Holt si budou muset zvyknout a já taky. Ale časem to určitě půjde. :)
      Mléko mám ze zdravé výživy, ale prodává se i v Kauflandu :)
      Právě že ono se na té kaši začně krásně ohřívat a když to zamícháš, pustí šťávu a.... OMNOMNOM :D
      Dobře, rypák směrem do oblak a kráčet jako královna :)

      Delete
  8. Zlatíčko, proč tě mamka váží tak často? O.o To je až úchylné! Pamatuji si, že mě jednou mamka taky tak vážila a bylo to jen napeklo. Třeba minulý rok někdy v tuto dobu to bylo strašné. Jeden den jsem měla váhu stejnou, pak za dva dny o dvě kila méně. No asi víš jaké jsou kolem toho tiátry. Zkus jí prosím vysvětlit, že je to opravdu děsné tě vážit takto často. Mě se díky tomu s mamkou zhoršil vztah a to bych ti opravdu nepřála. Je to v tvém zájmu a jestli opravdu jíš a ona to vidí, nevidím jediný důvod proč by tě měla vážit tak často. Klidně jí dej tento komentář přečíst. Držím palečky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to netuším. Opravdu mi to vadí a jsem i nepříjemná/špatně naladěná. Sice mi vždycky řekne že je to jen číslo, ale já prostě nechci aby viděla, když to jde třeba jen o kousínek dolů. Byla jsem blbá, vím to, ale teď už opravdu vím co chci a vím že se zvládnu ohlídat sama. Dokonce bych byla i schopná sama požádat o léčení kdybych začala selhávat (váha šla dolů).
      Teď jsem se do toho konečně dostala a opravdu by mě mrzelo kdyby to šlo dolů a my se rafly. Mám zkušenost že jsem se jednou tak víc rozjedla a přesto zhubla. Proto mám i z toho častého vážení strach. Prostě ty propady a skoky jsou nevyzpytatelné.
      Dobře, děkuji moc :)

      Delete
  9. To s tím vážením znám, když jsem byla v Motole, tak to bylo třikrát týdně a v Havlíčkově Brodě mě doslova buzerovali vážením denně, jednak před toaletou ráno, potom po ní a kolikrát ještě přes den. To jsem fakt byla nevrlá, navíc oni z každého deka dolů dělali bůhví co, ale to je snad logický, že sem tam to kolísá? Teď se tedy vážím jednou týdně a myslím, že to bohatě stačí, třikrát týdně je to na nic, zkus to mamince nějak vysvětlit. :)
    Jinak Tě obdivuji, jak jsi strašně statečná a moc se snažíš! Já taková bohužel nejsem, moc mi to teď nejde, jsem už teď ve stresu ze školy, navíc jsem zhubla, protože jsem začala brát antikoncepci a mám to už čtrnáct dnů, takže si asi umíš představit, jak nas*** jsem. :D Úplně chápu, jak ti vadí, že na Tebe lidi se svačinou čumí, mně to dělají taky, stačí si donést jogurt s müsli, salát s "tím hnusem"(což je syrovátkový sýr :D) a podobně a čumilů je hned všude kolem hromada. Ale věř mi, že si zvykneš, za chvíli ti to tak ani nepřijde. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, tak právě proto bych do "ústavu" nechtěla!
      Dobrá, já už se s ní o tom bavila, tak jí zkusím ukázat tyto komentáře :)
      Ty brďo, já taky trošku stres. Třeba včera jsem byla tak vystresovaná, že jsem ráno byla během půl hodiny 4x na záchodě :D No jo, jsem děsný nervák :D
      Jo, jako by to neznali. Nechápu co jim může chutnat na těch umělých blafech z bufetu. Oni zase ohrnují nos nad mými dobrotami. Každý jsme asi jiní no. Holt si musíme zvykat :)
      Děkuju bobe, ty se taky drž :)

      Delete
  10. Maminka by ti snad mohla projevit trochu důvěry a vyjít ti vstříc :) Obzvlášt pokud si čte tvé články a vidí jakou tu máš podporu! Přeci kdybys to nemyslela vážně, tak si nevedeš tento blog a spousta holek by ti tak nevěřila :) zkus ji nějak obměkčit ;)

    ReplyDelete
  11. Držím pěsti, ty to dokážeš, jsi silná holka! A Bloss ti na tvé cestě určitě je a bude velkou oporou. ;)
    Líbí se mi ta rýže, krůta a rajčátka s cuketou. :P
    A oříškové kafe musí být mňamka. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju Kriss. Bloss je úžasná podpora a za to si jí velice cením. Nejradši bych kdyby jsme byly spolu a jedna pomáhala druhé :)
      Jo, byla to mňamka :)
      A kafčo taky, asi budu závislák :D

      Delete
  12. Prosimtě, na ostatní se vykašli, co jim je do toho! Beztak jen určitě záviděj tvoje krásně připravený jídlo! ;)
    A ten termohrnek se SBUX mám taky, ale protejká mi, tak je to docela na nic, noo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snad to bude tím :)
      Já jsem zatím spokojená. Uvidíme co ještě se mnou chudák vytrpí. Předtím jsem měla z Tchiba a tomu se sekl ten čudl na otvírání :D

      Delete
  13. Maggie, usměv prosím :) :-* Nejsi v tom sama, taky jsem měla pocit že se na mě dneska každý dívá, když jsem si v jídelně otevřela svou krabičku :D Ale zvládla jsem to, dokonce jsem si i po první hodině jako jediná vytáha sváču :) Pro mě jsou tyhle dva dny zatím vysvobození od toho domácího užírání se..:( Byl to velmi krušný víkend a doufám že už ted bude jenom líp :-* Přečti si můj poslendí článek a heslo na konci se bdue hodit i tobě :DDDD :-* Držím palce,at se nám všem daří :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budu se snažit Nyny :) Ono mi teď i zvedá sebevědomí když se namaluju tak si říkám že možná i proto na mě čučí :D
      To mi taky mamka říkala. Třeba zítra všeci dovalí s jogurtama a bude piknik :D
      Dobře dobře, jdu na to :)

      Delete
    2. Taky se snazim o sebe vic pecovat a ne jen vecer s mastnou hlavou unavou padnout do postele a rano nenamalovana v nesladenych hadrech trajdat do skoly s bledym oblicejem :-P musime si zacit uzivat nasi krasy :-P

      Delete
  14. Taky mi to vždycky bylo nepříjemné, že na mě lidi koukají, že si nedám toho golfa z automatu, nebo párek v rohlíku od naší bufetářky k svačině, že místo obědu si vytáhnu krabičku s jídlem. Pořád jsem koukala okolo sebe, co kdo jí, věděla jsem, že já bych to sníst nedokázala, a oni zas koukali na mě, sice nic neřekli, ale bylo to nepříjemné. Pak jsem si na to zvykla a neřešila jsem to a teď (když už to všechno zvládám lépe), si myslím, že by jsi z toho měla udělat svou přednost a mít z toho radost (a pak budeš mít větší radost z toho jídla) - protože si připravíš sama jídlo, jídlo který ti chutná, který máš ráda, který je zdravý a nejsi odkázaná na nějaké automaty nebo bufety, kde 50% složení bagety je majonéza, 48% pečivo a 2% kuřecí maso (přehánim, le jen trošku :D ) Já jsem si pak dokonce časem všimla, že sí pousta lidí si taky začíná nosit krabičky, ovoce, jogurty...:)
    No, takže hlavu vzhůru, pohledy ignorovat, vážit se méně a hlavně bojovat. Jeden špatný den není zkažený celý život, takže nejlíp udělat si čaj/kafe - jít spát a druhej den to zkusit znova :) držím palce :)
    (jinak, tohle mi tak připomnělo mě, že mě to donutilo napsat můj druhý komentář na nějaký blog :D )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Martinko, moc děkuju za tvůj komentář. Fakt si cením že je tvůj druhý a zrovna u mě :D
      Já vím, musím se naučit to ignorovat a oni si musí zvyknout že prostě jím. S tím golfem jsi to naprosto trefila! A to když si vzpomenu jak jsem ho dřív milovala! Brrr. Teď už jedině domácí :)
      Jako některé holk řeba nosí jogurt, jedna holčina taky jede na zdravé výživě a další je myslím vegetariánka. A na ně se "skrz prsty" nedívají, tak proč by měli na mě. V bufetu také vídám lidi, co si nosí svoje obědy, tak mi to dodává lepší pocit. Je to prostě lepší, než se stresovat že bych musela jíst nějaký blaf :)
      Ještě jednou moc děkuju za tak krásná slova :)

      Delete
  15. Tak to chápu, muselo to být hrozné. Strašně tě obdivuju, že jsi to vydržela.
    Já jsem to nesnášela, když jsem přišla z nemocnice, koukali na mě všichn. Při oběděch, svačinách... Vždycky jsem z toho potom byla vyklepaná hrozně dlouho...
    Držím ti palce, abys to dál vydržela aspoň takhle... Ono to potom bude jenom lepší, fakt :)
    Ty kecy ostatních si nevšímej. Snaží se zjistit, co vydržíš. Chtějí ti podrazit nohy, na tom se spoustu lidí baví. Nevšímej si toho. Jen závidí, jak se s tím dokážeš poprat a jak jsi odvážná. Vsadila bych se, že z 90% to píšou holky se sondou v žaludku a IQ tykve.
    S tou váhou...na jednu stranu to chápu, tvoje mamka to myslím fakt v tomhle přehání. Na druhou stranu si myslím, že by mělo být vážení vážně minimální a hlavně...vím, že si myslíš, že bys o váze nelhala. Ale já vím, jaké to je. Dvakrát týdně to myslím stačí až dost :) Mně naši třeba váhu schovali. Chápu to, ale dobré to taky nebylo, měla jsem pak ještě třikrát takové deprese...
    Jinak termohrnek je krásný, hrozně moc se mi líbí :) Stejně tak to všechno jídlo vypadá fakt hrozně moc dobře :))) Jsi šikovná :)

    ReplyDelete
  16. Jsi jednička! Myslim, ze jsi to zvládla naprosto bravurně a postem času ti přijde naprosto normální jíst před někým, ver mi:) No, s tou váhou Te úplně chápu:D ale mamina má starost, víš jak to je, takže to musís vydržet, ale fakt ti rozumí. Já přesto že jsem zdravá, tak naprosto vylitavam z kůže, když chce někdo znát moji váhu a když jsem se vratila z číny a mamka si mě šla zvážit, myslela jsem, že se radši propadnu do země, než aby viděla kolik vážím:D

    ReplyDelete
  17. Je fakt, že takové časté vážení je spíš na škodu...
    Krabičkový oběd vypadá božsky. Něco takové bych si s chutí dala.^^
    Pohledy ostatních... vždycky budou, ale uvědom si, že oni také jedí a většinou o tolik horší věci než ty.. jestli by se měl někdo stydět jíst, jsou to oni. :D To si vždycky říkám, když vidím, jak si holky dávají k obědu čínské polévky, pizzu.. svačí Snickersky a podobně... Je jasný, že to asi nejde úplně umlčet a chce to hodně času, ale zvládne se to. Vždycky se pochval za každé jídlo snězené před nimi. Jsi vítěz.

    ReplyDelete
  18. Mamce se nemůžeš divit, tolikrát se zklamala... Ale ono to poleví, uvidíš:)
    Jsi skvělá, že jsi dokázala pojíst se spolužáky! Obdivuji tě. Třeba já mám ještě teď volno, škola mě teprve čeká, ale mám z jedení před ostatními strašný strach. Myslím, že se často bude stávat, že vynechám svačinu..:(

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.