28 September 2013

TO BUY III.- Tipy a novinky z kuchyně

Zdravíčko :)

Začala jsem uvažovat, že bych zavedla dny, kdy budou články zpravidla z jedné rubriky. Například středa recepty, sobota to buy. Brali byste?

Dnes to tedy bude to buy aneb tipy a novinky z kuchyně. Neustále chodím do zdravé výživy a něco nakupuji, tak se jdu pochlubit, co jsem to zase objevila. A nebudou to pouze potraviny ze zdravé výživy, ale i z "normálních" obchodů. Připraveni?

První novinku jsem nekoupila, ale vlastnoručně vyrobila. Když jsem naposledy byla v M&S, lákalo mě koupit lemon curd. Ale proč si něco kupovat, když to jde vyrobit (třeba jako máslíčko <3 ). Původně jsem chtěla zkusit recept podle úžasné B, ale nakonec jsem našla jeden na stránkách z ciziny. A musím konstatovat, že je to naprosto suprové! Chci zkusit udělat ještě red berries curd, tak snad výjde i to :)

Všichni už dobře víte, jak miluju dobrou kaši k snídani. A vločková už mě trošku omrzela, tak jsem si pořídila dalšího kámoše. A tím jsou jáhlové vločky. Jáhly mám ráda, takže i tyto vločky si u mě našly své místo a už je hezky zpracovávám.

Pokaždé když jdu do DMka, okukuju regál s vodami, jestli nemají slevněné kokosové vody. A nemají! Ale dnes se na mě v regálu s akcemi smáli tito tři fešáci. Prodávají se jako "balíček" a vyšli mě na nějakých 80,-. To je vcelku slušné když za jednu takovou srandičku od Alnatury dáte 50,-.

A tady je můj největší crush. Ďobáčky, uzený tempeh, natural tofu (to druhé jsem objevila v Kauflandu), seitan a také seitan speciál. Všechny tyto věci jsem si oblíbila. Někomu to může být proti srsti, ale mě to prostě chutná. Je to dobrá obměna a změna je někdy dobrá. (Ne, stále nejsem veganka kdyby jste se drazí anonymové chtěli ozývat)

 Objevila jsem lásku k olivám. Ale zatím jen k těm černým. A cpu je snad všude kde to jen jde- do těstovin, omáček, kuskusu, salátů, jen tak samotné. A abych udělala reklamu, zrovna je mají v akci v Kauflandu (děláme zásoby no).

Původně jsem vám toho chtěla představit více, ale pak jsem si řekla NE :D Něco přeci musí zbýt do dalšího článku. A ještě vám dlužím můj prázdninový nákup z Brna a M&S. Ošklivá Maggie, ošklivá! Stydím se že jsem na to úplně zapomněla! 

Úkol pro vás- co tedy další sobotu chcete- další tipy a novinky nebo prázdninový nálet v Brně a M&S? :)

Maggs

10 komentářů:

  1. Mě to tofu z kauflandu příjde úplně nechutné! :DDDD A za ty kokosové vody tě nemám ráda! :D

    ReplyDelete
  2. já beru jakýkoliv článek :DD jinak teď ti asi nejvíc závidím vločky a tofu, protože to mám tady tak enuvěřitelně předražené, že jsem na vločkách ovesných a bílkoviny mám z cottage a šunky :D

    ReplyDelete
  3. Jáhlové vločky jsem si zrovna dneska koupila ! :) doufám, že budou dobré :D a taky jsem si koupila to tofu z Kaufu .. Černé olivy mám ráda, ty zelené mi přijdou moc kyselé :D :)

    ReplyDelete
  4. tempeh mají v Kauflandu, joo?? to jsem si nikdy nevšimla, musím se tam zas někdy vypravit! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nee, je to myšlené že to druhé tofu je z Kauflandu ;)

      Delete
  5. Jak chutná to tofu od soja produktu? A ty kokosové vody?? :D

    Jsem ráda, že se nebojíš zkoušet nové věci. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokosová voda mi příjde divná :D tak jsem si ráno udělala kaši a část mléka řízla právě tou vodou a dobré :)
      To tofu mi chutnalo, prostě jako každé jiné :)

      Delete
  6. Lemon curd miluju na slazení kaší! Kdysi jsem vyráběla domácí podle receptu z Kitchenette. Teď jsem na něj dostala chuť znova, ale byla jsem líná a koupila si to z MS -a musím říct, že domácí bylo o dooost lepší! Tak ať chutná:-)

    ReplyDelete
  7. Lemon curd je supr :) ale já se ho už asi přejedla.. :D

    ReplyDelete
  8. Všichni ten lemon curd tak opěvují a já jsem jím pořád ještě nedotčená, achjo, snad abych si ho taky ukuchtila :)

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.