14 September 2013

Little bit bussy

Good morning sweethearts!
Konečně víkend, co? Týden to byl náročný, ale je úspěšně za námi. Ve škole zatím lážo plážo bez písemek, ale příští týden už to začne. V pondělí tiká alarm na zkoušení z biologie a chemie, naplánovali jsme si písemku ze španělštiny, v úterý píšem spoláky které se nám přesunuly z pátku a nejvtipnější na tom je, že nikdo nemáme v sešitě ani čárku (pokud tedy ten sešit aspoň máme, že) a veškerý materiál je někde na internetu, ale nikdo neví kde. Čtvrtky budeme prý pravidelně psát malou písemku z matiky a musím začít něco dělat do semináře z angličtiny. Ten mám fakt ráda, protože profesorka je vcelku rázná a má vysoké nároky, abychom něco uměli a to se mi líbí!

Debilní otázky, připomínky a vzkazy na ASKu už mě nechávají chladnou. To, že mě někdo pořád obviňuje že nejím, jím špatně, mám dokonalou postavu atd. jsem si už zvykla. Ale říct že jsem arogantní? WTF! Tak pardon že mi zakaždý den dojde stopadesátosmmilionů otázek na mou výšku/váhu a prostě mě nebaví furt dokola na toto odpovídat. Takže se omlouvám, pokud vám to příjde arogantní, ale asi každému už by to vadilo.

Na dnešek jsem se opravdu těšila. Konečně se zase uvidím s Blossí! A udělali jsme dohodu, že se sejdeme „v půli cesty“. No, bude to zajímavé. Hlavně jak se v tom městě vyznáme a tak. Ale jsme přece chytré holky, tak si nějak poradíme, ne.

Jedna taková podzimní kombinace. Klasická ovesná kaše se skořicí, jablíčkem a arašídovým máslem. Chcete slyšet tajemství? Nejlepší je jednu obr lžičku máslíčka dát do kastrůlku s kaší. To potom má ta kaše ještě lepší chuť! <3

Konečně jsem odzkoušela mléčnou rýži, co jsem si naposledy koupila v Marks&Specer. Večer jsem si rýži předvařila, abych ráno u toho sporáku nemusela stát hodinu. A vyplatilo se. Určitě si ji zase brzo udělám.

Hladová svačina do školy a poslední zbytky avokádového brownies. Nevěřili byste, ale taťka snědl víc jak čtvrtku plechu a mlaskal si. Kdyby tak tušil co to vlastně jedl… :D

Nejlepší oběd od maminky! Kuřecí prso s rajčaty, kukuřicí, cibulkou z pomalého hrnce a jasmínová rýže. A to jste ještě neměli její skvělou rajskou polévku s mrkví. Nomnom.

Dnešní ovesná s Mixitem, mraženým ovocem z naší zahrádky (tuším že rybíty, aronie, třešně, lesní jahůdky, borůvky a maliny) a kokosovým máslem uvnitř (neumím ho rozpouštět :D)
Já se jdu hezky zkulturnit na dnešní den, protože to bude LEGEN-počkejte si- DARY. A vy se tady mějte a užijte si ten zasloužený víkend bobani.
Maggs :*


15 komentářů:

  1. Hehe, už se těším :* já si ask zrušila, takže už se tímhle nemusím den ode dne zaobírat over and over again ;) :* :DDD ty a ta svačina do školy, to je žemlovka nebo co to je? :DDD

    ReplyDelete
  2. pani, tvoje mamca je dokonala. Minule testovinky, ted zase kureci s rajcaty :). Je fajn, ze ti vari takova zdrava jidla.
    A ty tve uzasne snidane. Proste perfektni. Dnesni den si s Bloss hezky uzijte, at mate i hezke pocasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, my se občas i domlouváme co uvaří, takže je to fajn :) A maso se zeleninou a rýží je u mě TOP :)
      Počasí jaksi nevychází, leje jako z konve a je kosa :/ Ale i tak to bude určitě skvělé jako vždy :)

      Delete
  3. samý dobroty, a taková svačinka do školy by mě taky neurazila :))

    ReplyDelete
  4. Posli mi neco z toho do anglijeeee xD vypada to krasne ;))

    ReplyDelete
  5. Já už ve škole dostala plno prezentací a seminárek :X :D Všechno jídlo vypadá báječně .. Já si dneska k snídani pochutnávala na čoko-ovesné kašičce s lesním ovocem <3 :D

    ReplyDelete
  6. Já ta tvoje jídla žeru! ♥
    A na anonymy se vykašli, už jsem ti o tom psala, prostě lidi jsou zlí a stále budou. ;)

    ReplyDelete
  7. krasne si papas :-* nechtela by jsi do dalsiho clanku alespon nejak malo popsat ten pomaly hrnec? docrla me to zajima a to kureci vypada famozne ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, netuším jak bych to popisovala :D Mamča v tom dělala teprve podruhé a to jsem jí musela najít návod na netu. Třeba toto se dělalo tak, že do té mísy dala maso, rajčata, kukuřici, cibuli, zapla to na střední výkon a čekalo se 4 hodiny. Prostě pomalé vaření :D Prý to má udržet veškeré šťávy (což je pravda- bylo to úplně měkučké a šťavnaté) a taky vitamíny. :)

      Delete
    2. posles odkaz vyrobku? ja mam doma parni hrnec ale moc casto v tom nedelame :-D a bydlim kousek od Brna ;-)

      Delete
  8. Jídlo všechno vypadá jako vždycky doslova nádherně :))) Zkusím dát máslo i do kaše, když jsem se nad tím tak zamyslela, musí to být vážně neskutečná slast :) Mňami, už se těším na ráno :D :))))

    ReplyDelete
  9. Mnam mnam mnam!:P ty blby, Maggie, vůbec neres. Oni jsou úplně mimo nebo tomu jinak nerozumím! Vy ještě nepisete? Já už mám za sebou teda pisemek až kam:D

    ReplyDelete
  10. Taky si říkám, jak by se ostatní tvářili, kdyby věděli z čeho jsou ty moje veganské muffiny apod. :D

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.