Znovu jsem se zařadila mezi těstovinomily a zavzpomínala na minulý víkend s Bloss. Puttanesca mě natolik okouzlila, že jsem se ji rozhodla udělat doma. Prošla jsem několik receptů, ale nakonec jsem skončila jako obvykle- u své představivosti.
Nebudu uvádět množství, protože jsem vařila jen pro sebe a nic jsem nevážila (kromě těstoviny)
Budete potřebovat:
- Rajčata
- Česnek
- Chilli koření
- Černé olivy
- Olivový olej
- Oblíbené těstoviny
Postup:
- Nejprve si dáme vařit těstoviny a mezi tím si uděláme omáčku
- Rajčata navrchu nařízneme do kříže a spaříme v hrnci s vroucí vodou, poté oloupeme a nakrájíme
- Na pánvi rozpálíme olivový olej na kterém necháme zavonět rozdrcený česnek
- Přihodíme rajčata i se šťávou, ztlumíme plamen a necháme dusit
- Jakmile rajčata pustí dost šťávy a jsou rozvařená, přihodíme uvařené a scezené těstoviny
- Přidáme pokrájené olivy a promícháme
- Teď už jen přendáme na talíř, zakápneme olivovým olejem a můžem se olizovat za ušima
V jednoduchosti je krasa <3 a pak at nekdo tvrdi, zee nema cas si uvarit zdrave a vyborne jidlo :-P
ReplyDeletemňamka <3 musím zkusit :) !
ReplyDeletemnaaaam ♥♥♥
ReplyDeleteDoufám, že potom bylo ještě něco! A mě taky není nejlíp.. Mamka je nemocná, mě bylo dnes tak špatně, že sem málem po cestě domů vyhodila obsah svého žaludku a doma se mi pak stalo to co tobě skoro pořád... No a musím do školy.. Úžas.. :/ Drž se zlato! :*
ReplyDeleteVyzkouším!! :)
ReplyDeleteJá bych to ještě posypala parmezánem:)
ReplyDeleteTy olivy teda moc nemusím, ale zbytek by mohl být fajn. :))
ReplyDeleteMňam. Já olivy měla poprvé v životě v pátek, vždycky jsem je jinak vyplivla. :D Ale zapečené s těstovinami, zeleninou a kroupama byli fajn. Měla jsem je v restauraci, sama olivy už dál zatím zkoušet nebudu, i když mi v tom jídle nevadily.
ReplyDelete