22 September 2013

Spaghetti puttanesca

Znovu jsem se zařadila mezi těstovinomily a zavzpomínala na minulý víkend s Bloss. Puttanesca mě natolik okouzlila, že jsem se ji rozhodla udělat doma. Prošla jsem několik receptů, ale nakonec jsem skončila jako obvykle- u své představivosti.



Nebudu uvádět množství, protože jsem vařila jen pro sebe a nic jsem nevážila (kromě těstoviny)

Budete potřebovat:
  • Rajčata
  • Česnek
  • Chilli koření
  • Černé olivy
  • Olivový olej
  • Oblíbené těstoviny
Postup:
  • Nejprve si dáme vařit těstoviny a mezi tím si uděláme omáčku
  • Rajčata navrchu nařízneme do kříže a spaříme v hrnci s vroucí vodou, poté oloupeme a nakrájíme
  • Na pánvi rozpálíme olivový olej na kterém necháme zavonět rozdrcený česnek
  • Přihodíme rajčata i se šťávou, ztlumíme plamen a necháme dusit
  • Jakmile rajčata pustí dost šťávy a jsou rozvařená, přihodíme uvařené a scezené těstoviny
  • Přidáme pokrájené olivy  a promícháme
  • Teď už jen přendáme na talíř, zakápneme olivovým olejem a můžem se olizovat za ušima

8 komentářů:

  1. V jednoduchosti je krasa <3 a pak at nekdo tvrdi, zee nema cas si uvarit zdrave a vyborne jidlo :-P

    ReplyDelete
  2. Doufám, že potom bylo ještě něco! A mě taky není nejlíp.. Mamka je nemocná, mě bylo dnes tak špatně, že sem málem po cestě domů vyhodila obsah svého žaludku a doma se mi pak stalo to co tobě skoro pořád... No a musím do školy.. Úžas.. :/ Drž se zlato! :*

    ReplyDelete
  3. Já bych to ještě posypala parmezánem:)

    ReplyDelete
  4. Ty olivy teda moc nemusím, ale zbytek by mohl být fajn. :))

    ReplyDelete
  5. Mňam. Já olivy měla poprvé v životě v pátek, vždycky jsem je jinak vyplivla. :D Ale zapečené s těstovinami, zeleninou a kroupama byli fajn. Měla jsem je v restauraci, sama olivy už dál zatím zkoušet nebudu, i když mi v tom jídle nevadily.

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.