03 December 2013

Carrot loaf (+vegan verze)

Po dlouhé době článek a opět s receptem.
Tentokrát vám přináším jeden ultra-zdravý a dobrý (alespoň dle mého) chlebíček, který je plný mrkve a oříšků. A jelikož bych nerada o tuto dobrotu připravila kamarády vegany, povedlo se mi udělat verzi i pro ně.


suroviny                                                                             
                                                                                                         na vegan verzi
2 hrnky mouky                                                                                  2 hrnky mouky
půl prášku do pečiva                                                                          půl prášku do pečiva
½ hrnku cukru                                                                                   ½ hrnku cukru
2 a půl hrnku mrkve                                                                           2 a půl hrnku mrkve
300ml mléka                                                                                     300ml rostlinného mléka
2 vejce                                                                                              2 lžíce chia+6 lžic vody
lžíce oleje                                                                                           lžíce oleje
skořice, ořechy                                                                                  skořice ořechy

Jak na to:
1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a nachystáme si formu vyloženou pečícím papírem nebo vymazanou a vysypanou kokosem
2. Do menší misky si namícháme mouku s práškem do pečiva a skořicí
3. Ve velké míse smícháme veškeré mokré suroviny- jemně strouhanou mrkev, cukr, mléko, olej, vejce (pro vegan verzi smíchejte chia s vodou a nechte 10minut odstát)
4. Nečekaně přesypeme suché suroviny k mokrým
5. Na závěr přysypeme drcené ořechy a naposledy promícháme
6. Vlijeme do formy a dáme péct zhruba na 50minut nebo dokud nebude povrch zlatavý a těsto se nebude lepit na špejli


 












Určitě  vám došlo, co se k němu hodí nejlépe- no přeci arašídové máslo! ♥

14 komentářů:

  1. Zní to úžasně !! A je super, že píšeš i vegan verzi :-)

    ReplyDelete
  2. na to můžu říct jen : omnomnomnomnom!

    ReplyDelete
  3. k čemu se arašídové máslo nehodí, že? :DD ale chebík vypadá supr teda ;)

    ReplyDelete
  4. Mňami, vypadá moc moc moc dobře :)

    ReplyDelete
  5. Ja sa na mrkvový chlebíček chystám už od leta a stále som sa k nemu nedopracovala :D ale po tvojom príspevku sa možno už konečne rozhýbem, pretože vypadá super a dostala som naň veľkú chuť!

    ReplyDelete
  6. vypadá suprově, dělala jsem podobný :))

    ReplyDelete
  7. :) Tak ten vypadá lahodně Maggie ♥

    ReplyDelete
  8. Vypadá úžasně, ukládám a někdy vyzkouším :)

    ReplyDelete
  9. mrkvové dobroty nikdy nic nezkazí :)
    P.S k tomu, co jsem četla na asku - neřeš je a drž se!:) blbci

    ReplyDelete
  10. nojo skořice vlašáky a jablka jsou nesmrtelná kombinace. Recept vypadá zajímavě, ale mrkev nejím, takže asi nic pro mě. Je hezký jak děláš pro dvě verze (i vegany).

    ReplyDelete
  11. Pro kamarády vegany? Takže pro mě! :3 :D

    ReplyDelete
  12. vegan verzi oceňuji, díík :)

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.