08 May 2013

Banánové chia lívanečky z mandlové mouky..

..aneb vaříme podle slečny Melounové.
O víkendech nebo prázdninových dnech kdy mám spoustu času si ráda k snídani dopřeji něco, co obvykle ve školní dny nestíhám. Dnes to byly již mé druhé banánové chia lívanečky. Jsou naprosto skvělé a ten, kdo se snaží žít zdravě, nebo má sweet tooth jako já tyto skvělé lívanečky zcela jistě ocení.
Recept jsem našla u mé milované Melounové Mell a občas sem nějaký ten odzkoušený receptík šoupnu. Tak jdeme na to.

Budete potřebovat:
  • 1 velký banán (nebo 1 a 1/2 malého)
  • 1 vejce
  • 30g mandlové mouky (rozemletých mandlí)
  • 20g chia semínek (seženete ve zdravé výživě)
  • asi lžíci mléka
  • olej na smažení- já mám nejraději kokosový
Jak na to:
  • Banán rozmačkáme na kaši a smícháme ho s ostatními surovinami
  • Chvíli počkejte než chia semínka utvoří "gel"
  • Už jen stačí na pánev dát olej a smažit lívanečky
Nejraději je mám s tvarohem/zakysanou smetanou, domácím arašídovým máslem a jahodama. :)

 Soutěž o nejhezčí lívanečky by sice nevyhrál, ale chutnají naprosto skvěle!

5 komentářů:

  1. Jáááá jsem tak happy! :) :D Jsem ráda, že ti chutnaly! :) Že je kokosáč úžasný! Vždy to jídlo nějak ozvláštní! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jsou skvělé! Kokosáč jsem až teprve teď začala používat na vaření, protože sloužil dost dobře i na vlasy a suchou pleť :D

      Delete
  2. uh!:)) a ta rubrika je nunu :D

    ReplyDelete
  3. Já je nikdy neměla ... :D

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    ReplyDelete
  4. Wáu nikdy som to nemala, ale vyzerajú super :D :°)

    ReplyDelete

Jsem ráda za každý komentář, ale vážení anonymové- zamyslete se a pak teprve pište. Nebo buďte alespoň odvážní a podepište se.